„În ce țară a lumii un general cu specializarea în rachete antiaeriene nu era trecut în rezervă după ce comenta în direct la TV un joc video ca fiind o scenă reală de război?”

O întrebare naivă: în ce țară a lumii, cu o armată cât decât respectabilă, un general cu specializarea în rachete antiaeriene nu era trecut în rezervă a doua zi după ce comenta în direct la TV un joc video ca fiind o scenă reală de război?, se întreabă Inpolitics.

Mai grav, același general, contactat ulterior de presă, o comitea infinit mai rău, pretinzând că știa, de fapt, că e un fake, dar nu a avut ocazia să facă necesara corectură: „Nu am avut timp, pentru că până mi-am dat seama, le-au scos de pe ecran”, a sunat șocanta explicație.

Niște ziariști, fie ei și intitulați „analiști militari”, pot greși omenește în asemenea situații. Dar un ditamai generalul de apărare antiaeriană care ajunge să comenteze jocuri video drept scene de război nu poate decât să facă de râs haina militară pe care o poartă. Acum câțiva ani, ministrul Apărării și-a dat demisia doar pentru un comunicat eronat privind salariile militarilor.

Generalul Constantin Spînu continuă să fie bine mersi activ și șef al Direcției de comunicare a Armatei.

Nu ne rămâne decât să așteptăm ca generalul premier Ciucă să vină la TV cu secvențe dintr-un joc de Monopoly ca să ne explice efectele economice ale invaziei rusești, mai spune sursa citată.

Mihai Gâdea, Mircea Badea și Radu Tudor au comentat, la Antena 3, imagini dintr-un joc video susținând că sunt din Ucraina. Ei îl aveau invitat în studio și pe generalul Constantin Spînu, șeful Direcției informare și relații publice, care nu a corectat eroarea celor de la Antena 3.

Eroarea penibilă a postului Antena 3 a fost scoasă în evidență de Marian Godină. Iată dialogul dintre Gâdea, Badea și Radu Tudor la „Sinteza zilei”, emisiunea fiind urmărită de sute de mii de oameni.

Mihai Gâdea: Haideți să vedem imaginile de la Marea Azov. Iată imaginile, cum se trage. Acesta este un avion de luptă după care se trage cu antiaeriana.

Mircea Badea: Semnalele alea luminoase erau lansate de către avion ca să atragă tirul?

Radu Tudor: Da, da!

Mircea Badea: Deci astea galbene sunt lansate de avion…

Radu Tudor: L-a lovit și s-a prăbușit. Uite, s-a catapultat pilotul militar, probabil s-a catapultat în interiorul unității militare ucrainene.

Citiți și:
Un cunoscut general american a propus României… un act de război față de Rusia!
Batjocorirea ordinului. Astăzi puterile statului au decredibilizat ordinul, dispoziția, autoritatea, încât la o adevărată stare de urgență, calamitate ori război, va fi haos generalizat!

 

yogaesoteric
11 mai 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More