Noi cercetări privind existența extratereștrilor: Forma lor de viață este total diferită de cea a pământenilor

Cercetătorii de la Observatorul Astronomic de la Belgrad au publicat un nou studiu în revista „Originile vieții și evoluția biosferelor”, legat de existența unei lumi extraterestre. Ei susțin că aceasta ar putea găzdui o formă de viață foarte diferită de oricare de pe Pământ.

Studiul condus de astrobiologul Milan Cirkovic, denumit „Gaia ca Solaris: o traiectorie evolutivă implicită alternativă”, se întreabă în ce măsură rezultatele evoluției de pe alte planete sunt similare sau într-adevăr comensurabile, la cele pe care le percepem în jurul nostru, potrivit Inverse.

Astfel, conceptul echipei de oameni de știință de la Observatorul de la Belgrad, Serbia, „Gaia ca Solaris” ar putea însemna că viața extraterestră ar putea supraviețui în mai multe locuri decât ne așteptam.

Termenul „Gaia” se referă la ipoteza Gaia, numită după zeița greacă antică a Pământului. Conceptul dezvoltat inițial de chimistul britanic James Lovelock și de biologul american Lynn Margulis, sugerează că Pământul și viața de pe planeta noastră se comportă ca o singură entitate.

În schimb, Mirko Cirkovic și colegii săi, sugerează acum că modurile în care evoluția s-ar desfășura pe lumi extraterestre ar putea duce la o formă de viață foarte diferită de oricare de pe Pământ. Ei susțin o nouă teorie ca în scenariul descris în faimosul roman științifico-fantastic Solaris.

Romanul din 1961 al autorului polonez Stanislaw Lem a fost adaptat pentru film în 1972 și 2002. El a descris oamenii de știință în timp ce urmăreau să comunice cu o inteligență cu totul extraterestră, de pe o lume numită Solaris, un ocean sensibil care cuprinde planeta.

În noul studiu, cercetătorii au analizat șansele ca o biosferă complexă, o Gaia, să atingă un nivel de unificare atât de mare astfel încât să acționeze ca un Solaris, un singur organism.

Karl Schroeder, un futurist profesionist și autor de SF, a sugerat că această nouă teorie a avut „implicații uluitoare pentru astrobiologie”. Deși în romanul lui Lem, planeta Solaris este singulară și neașteptată, noul studiu sugerează că „Pământul poate fi raritatea dintr-un univers plin de viață, lumile Solaris pot fi regula”.

Cercetătorii de la Observatorul de la Belgrad sugerează extinderea căutărilor locațiilor locuibile în lumi, pe care cunoștințele convenționale le-ar putea sugera că sunt nelocuibile, deoarece viața extraterestră ar putea găsi modalități de a supraviețui acolo în situațiile Solaris.

Citiți și:
La ora actuală, pentru cei lucizi, inteligenţi şi intuitivi există deja o mulţime de dovezi că extratereştrii sunt aici, pe această planetă şi acţionează în taină, în multe moduri!
Extratereştrii, intratereștrii şi OSN-urile din adâncurile mărilor şi oceanelor: o istorie fabuloasă din vechime şi până în prezent! (I)

 

yogaesoteric
11 mai 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More