În Islanda a renăscut conștiința de sine a poporului

 


În 2008, populația capitalei Islandei, adică două treimi din populația țării, a ieșit în stradă cerând încetarea profanării tradițiilor strămoșilor și eliminarea oricăror procente cămătărești – cu alte cuvinte au spus tare, clar și categoric NU dobânzii.

Bancherii au început să fluture documente cu sigilii ale guvernului, la care populația a răspuns printr-o simplă declarație: „Cine v-a dat aceste garanții? Iată, de la ei să le și cereți înapoi, și lăsați poporul în pace”.

Drept urmare, guvernul care acoperea băncile a căzut, premierul Geir Haarde a fost judecat pentru trădarea intereselor populației, iar în aprilie 2013, la putere în Islanda a venit Sigmundur Gunnlaugsson, de 38 de ani, care a naționalizat băncile și a anulat procentele ipotecare pentru cetățenii țării.

După o luptă de 3 ani între populația indigenă și bancherii sioniști străini, populația a câștigat. Pe parcursul celor trei ani de luptă, piața bursieră speculativă a Islandei s-a prăbușit cu 90%, PIB-ul a scăzut cu 10%, devalorizarea coroanei islandeze a fost de aproape 50% (de la 131 de coroane pe euro în 2007, la 240 de coroane pe euro în 2014), iar bugetul a fost suplinit, în principal, datorită ajutorului acordat de țările scandinave. În ciuda a toate acestea, începând cu anul 2011, scăpând de dominația bancherilor internaționali evrei, în țară a început o perioadă de prosperitate economică fără precedent.

Ocupând locul 132 în lume după mărimea PIB, în 2017 țara intra ferm în topul celor mai bogate douăzeci de țări din lume: a 13-a în ceea ce privește indicele dezvoltării umane și a 19-a după PIB-ul pe cap de locuitor. Ca referință, Rusia după acești indicatori se situează pe locul 49 și, respectiv, pe locul 69.

Islanda a refuzat să plătească creditorilor din întreaga lume datoriile umflate, a dat jos guvernul și a naționalizat resursele naturale.

S-a discutat foarte mult, mai ales în mijloacele de presă alternativă, despre „fenomenul islandez” – cum că în această țară a avut loc o revoluție economică liniștită a poporului împotriva oligarhiei financiare globale, un exemplu extraordinar pentru toate țările lumii care se află în sclavia impusă de marii bancheri.

În sinteză, uluitorul proces de transformare prin care a trecut Islanda, făcut posibil de trezirea conștiinței de sine a poporului, a avut următorii pași:
– Ca urmare a crizei din 2008, Islanda a intrat brusc în faliment. Datoria externă a băncilor islandeze a devenit de 10 ori mai mare decât PIB-ul țării, iar coroana a pierdut 85% din valoarea sa față de euro.
– În martie 2010, a fost organizat un referendum, iar islandezii au decis să nu returneze fondurile creditorilor străini – Regatul Unit și Olanda – și să aducă în fața justiției finanțiștii care nu au reușit să fugă din țară.
– Locuitorii țării chiar au rescris Constituția și, potrivit noului act, resursele naturale ale insulei se află exclusiv în proprietate publică.
– La sfârșitul lunii octombrie 2015, Curtea Supremă de Justiție a Islandei a condamnat 26 de bancheri și oficialități pentru crime comise în ajunul crizei financiare din 2008, iar aceștia nu erau simpli angajați ai băncilor, ci conducători de vârf.


Citiți și:

Lecția exemplară pe care o dă Islanda pentru SUA și Europa
Islanda aruncă la gunoi guvernul corupt şi apoi arestează toţi bancherii supuşi familiei Rothschild
 

 

yogaesoteric
13 iulie 2019


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More