În Israel, cuplurile de homosexuali vor putea adopta copii născuți de mame-surogat

Oricare cetățean israelian – inclusiv cei singuri și cuplurile de homosexuali – va putea avea copii cu ajutorul unei mame-surogat în urma unei modificări legislative, relatează DPA, citat de Agerpres.

Ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz, a prezentat un amendament la lege, ce a intrat în vigoare din luna ianuarie. „Facem istorie”, a declarat Horowitz jurnaliștilor.

Sarcina cu ajutorul unei mame-surogat era anterior permisă în Israel doar pentru cuplurile heterosexuale, deși în condiții stricte. Ca urmare, bărbații homosexuali au apelat adesea la mame-surogat în străinătate. Cu toate acestea, procedura este costisitoare și complicată.

Prin modificarea procedurii, guvernul a urmat o decizie de anul trecut a Curții Supreme. Judecătorii au decis că cerințele anterioare au constituit o încălcare a drepturilor omului. „Este o zi istorică pentru lupta LGBT în Israel, din lunga luptă pentru egalitate pentru fiecare persoană, și o zi istorică pentru întreaga societate israeliană”, a declarat Horowitz despre noua procedură.

Potrivit Ministerului Sănătății, doar aproximativ 100 de femei pe an au acceptat până acum să servească drept mame-surogat în Israel. Noua procedură „va împlini visul multora de a întemeia o familie”, a adăugat Horowitz.

Citiți și:
Faceți cunoștință cu ambasadorul special al Parlamentului European pentru drepturile LGBT. Riccardo Simonetti s-a fotografiat în rolul Maicii Domnului cu barbă, ținându-l în brațe pe Hristos
Babilonia de gen consemnată în acte: Regimul Biden-Harris a început să elibereze pașapoartele LGBTQ care includ opțiunea X în dreptul genului
O minciună mârșavă: cine manipulează că românii ar fi de acord cu căsătoriile LGBT?

 

yogaesoteric
19 mai 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More