Colonelul Macgregor la Tucker Carlson, FoxNews: „Statele Unite fac un joc periculos prin faptul că-i ajută militar pe ucrainieni”

Vă prezentăm o secvență din cadrul emisiunii lui Tucker Carlson de la Fox News, postată pe 7 martie. Invitat a fost colonelul Douglas Macgregor, fost consilier al Secretarului Apărării din SUA (echivalentul funcţiei de ministru al Apărării de la noi).

Tucker Carlson: În acest moment se pare că există o luptă aeriană deasupra Kievului, apar informaţii că există avioane doborâte. E adevărat? În ce direcţie merge conflictul? Vom comenta acest breaking-news cu Douglas Macgregor, fost consilier al Secretarului Apărării şi colonel în rezervă care a participat la lupte, ştie care sunt efectele, şi a câştigat experienţă. Mulţumesc că aţi acceptat să fiţi în direct. Cum aţi evalua această ştire şi altele de acest fel care sosesc din Ucraina?

Col. Douglas Macgregor: Mai întâi vreau să spun: Dumnezeu să binecuvânteze statul Arkansas şi pe Bryce-Mitchel. Omul a avut dreptate.

În acest moment ne aflăm într-un punct foarte periculos. Avem un preşedinte al Statelor Unite care vrea ca piloţii ucrainieni să vină în Polonia, să se urce în avioane de vânătoare aflate la sol în Polonia, apoi să zboare cu ele în Ucraina pentru a se angaja în luptă împotriva ruşilor. Preşedintele a luat o decizie foarte bună când a refuzat să instituie zonă de interdicţie aeriană deasupra Ucrainei*. El acum este necesar să întoarcă imediat decizia luată. Acesta e primul pas decisiv prin care sărim calul, asta ar putea să ne transforme în co-beligeranţi în acest război. Moscova nu va privi cu ochi buni o asemenea acţiune.

Până acum ruşii s-au arătat foarte ponderaţi faţă de noi, chiar dacă am trimis în mod constant cantităţi mari de echipament militar către ucrainieni. Dar prin această măsură am sărit calul. Ruşii au la dispoziţie o paletă de măsuri pe care le pot lua, de la rachete balistice tactice şi rachete de croazieră prin care să distrugă toate aeroporturile şi pistele din Polonia (sau din orice zonă a Europei unde am putea avea avioane de luptă), până la o lovitură nucleară. Vestea bună e că Putin nu va lansa un atac nuclear, decât dacă noi tragem primii. Şi nu-mi pot imagina ca preşedintele să facă asta. Dar oricum, e un pericol. Se pare că oamenii nu bagă de seamă acest fapt.

Un alt aspect foarte important cu privire la ruşi: pentru ei asta e o problemă existenţială. Ruşii nu vor permite ca Ucraina să intre în NATO, sau în orice altă alianţă îndreptată împotriva Rusiei. Ei vor o Ucraină neutră. Aceasta e prima condiţie, şi ar fi bine s-o acceptăm. Noi ar fi necesar să calmăm conflictul, nu să-l escaladăm. Asta e foarte important.

În ce-i priveşte pe ucrainieni, ar fi bine să fim circumspecţi faţă de toate ştirile care vin acum din Ucraina. Din experinţă vă spun că nu poţi să ştii cu precizie absolută ce se petrece pe câmpul de luptă, decât dacă eşti acolo. Şi vom şti multe după ce se termină războiul. Dar în acest moment, ar fi necesar să avem mare grijă şi să presupunem că majoritatea informațiilor pe care le auzim (din ambele părţi) s-ar putea să nu fie exacte.

Tucker Carlson: Puteţi să ne spuneţi, din cunoştinţele dvs., care credeţi că e obiectivul? Pare că se doreşte prelungirea luptelor din Ucraina … pentru ce scop mai exact? Eu nu înţeleg din ce motiv. Dvs. înţelegeţi?

Col. Douglas Macgregor: E o întrebare foarte bună, una la care merită să răspundem. Eu cred că planul este să fie prelungite luptele, pe ideea că – în timp – ruşii pot fi scoşi din Ucraina (sau să plece singuri). Iar dacă armata rusă nu poate fi scoasă de acolo (ceea ce cred că mulţi oameni îşi dau seama că nu se va petrece), apoi planul e să fie completată distrugerea Ucrainei, prin transformarea ţării într-o zonă ca Afganistanul. Nici asta nu se va petrece, deoarece europenii nu vor participa la aşa ceva. Germanii au arătat deja foarte clar că vor continua să cumpere energie şi alimente din Rusia, la fel vor face şi alte ţări europene. Sancţiunile, cum ai arătat şi tu, ne vor face mult rău nouă, nu vor conta prea mult pentru Rusia. China va fi alături de Rusia, ştie că e nevoită să o facă. Rusia are hrană şi energie din abundenţă, China le va achiziţiona pe toate. Rusia nu va suferi ca urmare a sacţiunilor noastre; de fapt, sancţiunile s-ar putea să surpe sistemul financiar pe care SUA l-au pus la punct pentru a pedepsi pe cei pe care nu-i agreează.

Tucker Carlson: E o tragedie să vezi atâţia oameni de bună-credinţă … personal ştiu mulţi oameni cu gândire conservatoare care susţin aceste măsuri. Ei nu înţeleg ce scop malefic au aceste fapte, şi nu înţeleg ce efect distructiv au asupra ţării noastre. Şi apreciez că rămâi suficient de curajos în faţa atacurilor unor oameni ca Liz Cheney, şi spui adevărul în continuare. Mulţumesc, Doug Macgregor.

Col. Douglas Macgregor: Cu plăcere.

Tucker Carlson: Liz Cheney a zis despre acest om că e „o unealtă a lui Putin”. Puteţi să vă imaginaţi aşa ceva?

*„Zonă de interdicţie aeriană” deasupra Ucrainei ar fi însemnat ca avioanele SUA să atace avioanele ruseşti din spaţiul aerian al Ucrainei, adică ar fi fost război pe faţă între cele două tabere.

Comentariul unui telespectator: Această idee cu trimiterea avioanelor nu a fost acceptată de autorităţile din Polonia.

Comentariul unei alte persoane: Rusia ştie totul despre avioanele MIG, deoarece ei le-au proiectat. Probabil că le-ar fi doborât imediat ce intrau în spaţiul aerian al Ucrainei.

Citiți și:
Global Research: SUA sunt principalul instigator al conflictului din Ucraina. Faptele istorice
NATO intenționa să declanșeze al treilea război mondial – fost prim-ministru ucrainean
Mașinăria de știri false a fost uluitoare!

 

yogaesoteric
19 mai 2022

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More