În timp ce SUA nu mai propagă globalismul, ci naționalismul, politicienii români au rămas blocați într-un discurs dictat parcă de multinaționale


Ne lăudăm în fața UE că nu avem naționaliști în Parlament


Fostul europarlamentar Laurențiu Rebega se întreba cum de ceea ce este bun pentru America nu este bun și pentru România, amintind că, odată cu alegerea lui Trump, SUA nu mai propagă globalismul, ci naționalismul, în timp ce clasa politică de la București a rămas blocată într-un discurs autist, dictat parcă de purtătorii de cuvânt ai multinaționalelor.

 
Laurențiu Rebega

„America nu trebuie copiată în toate”, spune Rebega, care susține însă că ideea centrală a doctrinei Trump este aceea că oamenii au nevoie să creadă că merită să muncească și să creeze în primul rând pentru țara lor, decât pentru o economie globală abstractă.

„Oare ceea ce este bun pentru SUA nu este bun și pentru România?”

Stephen Bannon, fostul consilier al președintelui Donald Trump, a anunțat în urmă cu doi ani lansarea „naționalismului economic” în SUA. „Așadar, pentru Statele Unite, naționalismul economic este bun și devine o politică de stat. În România, economia este complet controlată de corporațiile multinaționale. Iar clasa politică de la București se laudă în fața Uniunii Europene că în Parlamentul național nu au pătruns naționaliștii!

Ce să înțelegem de aici? Că politicienii noștri, care se feresc de naționalism, știu mai bine decât SUA care este calea corectă a democrației? Aceiași politicieni ne-au indicat ani de zile modelul american ca singura cale de urmat pentru democrația românească. Acum, pentru că SUA nu mai propagă globalismul, ci naționalismul, grija fiecăruia pentru binele propriei națiuni în colaborare cu celelalte națiuni, clasa politică de la București a rămas blocată într-un discurs autist, dictat parcă de purtătorii de cuvânt ai multinaționalelor”, a subliniat Rebega.

„Politica de la București a rămas ancorată în scheme și în formule de guvernare prefabricate la Bruxelles sau aiurea. Nu spun că ar trebui să ne repezim cu capul înainte spre un autarhism feroce, ca pe vremea lui Ceaușescu.

Nu vreau să spun nici că trebuie să copiem America în toate. Dar ideea centrală a doctrinei Trump este aceea că oamenii au nevoie să creadă că merită mai mult să muncească și să creeze pentru țara lor, decât pentru o economie globală abstractă. În România, marea majoritate a tinerilor dorește să emigreze pentru că, pur și simplu, politicienii nu oferă cetățenilor nicio motivație în acest sens.”

„România are și ea nevoie de o nouă paradigmă în care națiunea să fie pe primul loc, iar acest fapt se va petrece indiferent cât de tare s-ar agăța clasa politică de la București de vechile forme și de birocrații prăfuiți de la Bruxelles!”, a declarat fostul europarlamentar.

Citiţi şi:

Naționalismul și Imperiul Liberal (I)

Conspirația globaliștilor pentru a distruge Europa etnică

 

yogaesoteric
9 noiembrie 2019


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More