Încă o teorie a conspirației s-a dovedit a fi reală: Cum a sabotat SUA gazoductul Nord Stream

Legendarul jurnalist de investigații Seymour Hersh susține că are dovezi că SUA, cu ajutorul Norvegiei, a fost în spatele exploziei gazoductului rusesc Nord Stream în Marea Baltică, relatează The Times. Autoritățile suedeze desemnate au fost informate „în termeni generali” în prealabil.

Seymour Hersh

Seymour Hersh este cunoscut, printre altele, pentru dezvăluirea masacrului de la Son My din 1969 și a torturii practicate de SUA asupra prizonierilor irakieni la închisoarea Abu Ghraib, în 2004.

În prezent, el a investigat exploziile de amploare ale gazoductului Nord Stream din Marea Baltică. Investigația sa arată că SUA se află în spatele a tot ceea ce s-a petrecut, cu ajutorul Norvegiei.

Hersh se referă, printre altele, la o sursă care ar fi fost direct implicată în pregătirea operațiunii, care ar fi fost coordonată de agenția americană de informații CIA.

Implicarea suedeză

Potrivit lui Seymour Hersh explozibilii au fost plasați sub Nord Stream de către scafandri ai marinei americane în timpul exercițiului naval NATO Baltops 22 din iunie anul trecut. În Norvegia, Forțele de apărare norvegiene au detonat apoi bombele atunci când li s-a ordonat să facă aceasta.

Potrivit unei surse, „anumiți oficiali de rang înalt” din Suedia și Danemarca au fost informați în prealabil „în termeni generali” că în zona în cauză va avea loc o activitate subacvatică. În acest fel, aceste persoane au reușit să oprească orice investigație cu privire la ceea ce se petrecea atunci când au fost plasați explozibilii.

Ceea ce li s-a spus a fost în mod deliberat diferit de ceea ce știau”, spune sursa.

Experimentele cu vehicule subacvatice și de deminare”, un presupus pretext, au fost descrise oficial pe site-ul Marinei americane ca făcând parte din exercițiul Baltops 22, derulat la Bornholm.

Sursele spun că decizia de a arunca în aer conducta a fost luată personal de președintele american Joe Biden. Acesta ar fi petrecut mai mult de nouă luni discutând această problemă cu cercul său de apropiați, după care a dat undă verde sabotajului.

Atât Casa Albă, cât și CIA neagă acuzațiile.

Citiți și:
Seymour Hersh: Aruncarea în aer a Nord Stream a fost o prostie inimaginabilă din partea lui Biden
Putin, despre un act de terorism internațional și reparațiile de la Nord Stream

 

yogaesoteric
25 martie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More