Putin, despre un act de terorism internațional și reparațiile de la Nord Stream

După atentatele asupra conductelor Nord Stream, soldate cu avarierea acestora, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că există posibilitatea de a le repara. Dar, a subliniat șeful statului, acest demers este oportun doar în cazul în care gazoductele vor fi date în exploatare și vor fi asigurate măsurile de securitate, informează agenția TASS.

Forumul internațional „Săptămâna Rusă a Energiei”

Vorbind la Forumul internațional „Săptămâna Rusă a Energiei” care s-a desfășurat la Moscova, președintele Putin a declarat, comentând acțiunea de sabotare a gazoductelor Nord Stream că, fără nicio îndoială, a fost vorba despre un act de terorism internațional.

Nu există nicio îndoială că este un act de terorism internațional”, a spus Putin, citat de RT.

În același timp, Putin a spus că economia și sectorul energetic mondial s-au confruntat cu o criză acută, legată, în special, de acțiunile de subminare ale unor state.

Șeful statului a subliniat că principalul scop al acțiunii de sabotare a gazoductelor Nord Stream a fost acela de a submina securitatea energetică a unui întreg continent și de a bloca surse de energie ieftină.

Putin a adăugat că vinovat de această situație extraordinară este cel care urmărește să rupă definitiv legăturile dintre Rusia și Uniunea Europeană și să slăbească Europa.

Anterior, Putin declarase că reprezentanților ruși nu li se permite să investigheze exploziile de la Nord Stream.

Directorul general al companiei Gazprom, Aleksei Miller, a anunțat, la rândul său, în cât timp ar putea fi refăcute conductele Nord Stream 1 și Nord Stream 2, subliniind că ar putea dura mai mulți ani. El a cerut Germaniei și Uniunii Europene „un răspuns politic clar” privind interesul de a repara traseele gazoductelor.

Șeful Gazprom a arătat că sunt câteva tipuri de probleme care se referă la sancțiuni sau sunt de natură economică și juridică. „Și numai după rezolvarea acestor chestiuni se va putea trece la refacerea tehnologică”, a spus Miller.

Rambler amintește că, pe 6 octombrie, serviciul de securitate suedez a anunțat că a finalizat ancheta la locul unde s-a produs scurgerea de gaze la gazoductele Nord Stream, rezultatele întărind suspiciunile legate de o operațiune grosolană de sabotaj. S-a precizat că, de la locul faptei, au fost luate probe.

Premierul Suediei, Magdalena Anderson, a declarat că rezultatele anchetei nu vor fi trimise Rusiei. Ea a subliniat că analiza lor preliminară este confidențială.

Vicepremierul rus Aleksandr Novak, care coordonează în guvern problemele sectorului energetic, a susținut că Polonia, Statele Unite și Ucraina sunt țările care ar putea fi interesate de accidente la gazoductele Nord Stream.

Plafonarea prețului petrolului rus și poziția Moscovei

Președintele Vladimir Putin a declarat, la forum, că Rusia nu va furniza petrol acelor țări care vor limita prețurile pentru acesta, transmite TASS.

Rusia nu va acționa contrar bunului simț. A plăti pentru bunăstarea altcuiva pe cheltuiala ta? Nu vom furniza resurse energetice acelor țări care le vor limita prețurile, celor care, în loc de parteneriate de afaceri și mecanisme de piață, preferă trucurile și șantajul nerușinat. Vreau să spun că nu vom acționa în detrimentul nostru. Rețineți”, a spus Putin.

El crede că limitarea prețurilor va provoca dezlănțuirea acestora în lume, de pe urma căreia vor avea de suferit cele mai sărace țări.

Ideologii neoliberali ai Occidentului, cu experiență în a distruge, s-au apucat acum de libertatea antreprenorială”, a spus Putin.

Citiți și:
„Este timpul să nu mai dăm vina pe Putin”
Iarna Europei ar putea fi primăvara lui Putin

 

yogaesoteric
28 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More