Începe marea extragere a FBI din România!

Strania stare de „silenzio stampa” în care au intrat brusc cam toți liderii politici creditați cu oarecare șanse la alegerile prezidențiale de la anul are, totuși, o explicație. Și anume faptul că altfel nici măcar prea „flexatele” servicii secrete puse în slujba unuia sau altuia dintre politicienii cu greutate – asta când nu îi controlează direct cu totul! – nu prea au cum să îi ajute pe aceștia! Cel puțin momentan…….

Pentru că „listele negre” ale „indezirabililor” pentru cele mai înalte funcții în statul român nu se mai află în posesia serviciilor secrete românești! De fapt, ele au rămas în custodia acestora, atâta doar că, ghinion, nu mai sunt „actualizate”! FBI-ul și doar FBI-ul având această posibilitate, după discreta descindere efectuată strict cu agenți proprii aduși direct din Statele Unite ale Americii – pentru a nu fi folosiți nici măcar ofițerii de legătură aflați la București – de la sediul ASESOFT. Acolo de unde au fost pur și simplu confiscate zeci de servere, care au luat imediat calea aerului peste Ocean.

Au toate plățile!

Operațiunea FBI pe teritoriul României neavând loc în cadrul vreunei anchete comune privind evaziunea fiscală, spălarea de bani sau cine știe ce altă speță penală aflată pe rol. Ci doar pentru că, așa după cum tremură acum politicieni de dreapta și de stânga deopotrivă, ca și magistrați, oameni de afaceri din zona gri a sistemului și chiar șefi de servicii secrete, pe serverele ASESOFT pe care au pus mâna agenții FBI se aflau „plățile”! Da, da, toate plățile efectuate de „fugarul” Sebastian Ghiță către toată „crema” politică și a sistemului deopotrivă! Inclusiv cele asigurate prin complexe „suveici” de zeci de firme intermediare. Iar acum toate aceste informații „probatorii” pot fi accesate doar de FBI-ul american.

Interesele geostrategice americane pe teritoriul românesc fiind astfel securizate până la „Marea extragere” a „eligibililor”. Cea care urmează să fie organizată, atunci când dinamica operativă o va impune, din rândurile politicienilor români care urmează să fie puși pe liste……. Pentru că deja tradiționala „Loterie a serviciilor” de până acum uite că nu mai este organizată de către structurile informative românești! Astfel că și „jucătorii” acestora, ca și liderii politici încă nu se hazardează să „fure startul” și să anunțe înscrierea în cursa electorală a propriilor persoane sau marionete. Cel puțin până ce „Marele Licurici” american nu le va face puțină lumină în acest sens…….

Cutremur la Belgrad, replică la București

O „banală” informare de presă de ultimă oră nefăcând decât să accelereze și mai tare „palpitațiile” tuturor numelor grele din politică și servicii implicate în „asigurarea fugii” lui Sebastian Ghiță. Și mai ales a asigurării unui exil îndestulător al acestuia la Belgrad, cu OK-ul american de rigoare. Iată însă că ambasadorul SUA la Belgrad, Christopher Hill, tocmai ce l-a informat pe ministrul sârb de Externe că Statele Unite au încetat orice formă de colaborare cu Agenția de Securitate și Informații a Serbiei – BAI! Ministrul Ivica Dacic fiind astfel înștiințat oficial de faptul că această decizie diplomatică unilaterală fără precedent la acest nivel survine în urma „politicii de cadre din serviciul secret sârb, una care a fost identificată drept o mare problemă pentru interesele de securitate ale Statelor Unite”!

Mai mult, partea americană a punctat și că „îngheață” orice relație cu unul dintre cele doar două servicii secrete din Serbia, atâta vreme cât la conducerea BAI se află noul director Aleksandar Vulin. Cel care l-a înlocuit în fruntea principalului serviciu secret al Serbiei pe Branislav Gasic, cel devenit între timp ministru de Interne. Mai mult chiar, Serviciul de informații militare al Serbiei a intervenit la rândul său în acest scandal diplomatic prin inseminarea operativă, în spațiul public, a informației că Agențiile de peste Ocean nu vor mai respecta astfel nici înțelegerile la vedere sau mai ales tacite avute cu BAI pe vremea când serviciul secret era condus de Branislav Gasic, cel considerat „omul americanilor”.

Principala „replică” resimțită la București după „cutremurul” informativ de la Belgrad fiind teama pătrunsă până la cel mai înalt nivel că astfel se va renunța și la înțelegerea tacită privind statutul cu totul privilegiat de care se bucura „fugarul” Sebastian Ghiță din partea BAI-ului sârbesc. Dar cu accept american, în urma înțelegerii cu fostul șef al BAI. Numai că, după ce „lămâia” Sebastian Ghiță deja a fost „stoarsă” și de ultimele informații iar serverele ASESOFT oricum au ajuns la FBI, acesta poate căpăta acum un cu totul alt statut. Mai ales că, nu este așa, și Elena Udrea s-a crezut la un moment dat intangibilă, după ce s-a spovedit în Costa Rica tot FBI-ului american. Pentru ca acum să aibă destul timp să cugete, la Târgșor, dacă până și ea a fost sau nu nimic altceva decât o altă „idioată utilă” a sistemului…….

Comoara” ASESOFT

Sebastian Ghiță

Pentru a ține cât mai departe departe „partenerele” servicii secrete românești, cu tot cu anexele lor de anchetare penală, partea americană a invocat „amestecul în alegerile din SUA” pentru a desfășura acțiunea de la sediul ASESOFT doar cu propriii agenți. Astfel că, în timp ce DIICOT-ul a fost trimis să „sape” prin „minele” de bitcoin, FBI-ul a pus mâna direct pe „comoara” ASESOFT. Compania ale cărei servere au fost confiscate de către agenții FBI sub pretextul că de pe ele s-ar fi „umblat” la alegerile din SUA fiind totodată și „firma mamă” a „suveicilor” din domeniul IT. Cele prin care Sebastian Ghiță derula direct sau prin interpuși miliarde de euro anual. Iar de-abia după trei ani de la „dezertarea” lui Ghiță, în octombrie 2019, companiile ASESOFT și Teamnet International, fondate de miliardarul fugar al sistemului și de cumnatul acestuia, Cristian Anastasescu au fost trimise în judecată de către procurorii Structurii Centrale a Direcției Naționale Anticorupție.

Dar și nenumărați alți intermediari care operau pentru „compania mamă” ASESOFT, pentru o evaziune fiscală de 100 milioane de lei. Astfel, alături de ASESOFT și Teamnet au mai fost trimise în judecată și alte companii paravan ale lui Sebastian Ghiță, precum Merconsult Team, IT Infocons Services, 2K Telecom, Network One Distribution (fostă ASESOFT Distribution), Expert One Research (fostă XOR IT Systems), Future Time Communication Technologies, Access Net International, Sungard Systems, Infratel Net, Glar Construct și Viewpedia Soft. Iar pe persoană fizică fratele mai mic Alex Ghiță; cumnatul Cristian Anastasescu; vărul soției, Răzvan Ionuț Chirilă; Alina Daniela Iordăchescu; Valentin Gabriel Nițu; Gabriel Marin Anghel zis „Ceață”; Radu Bogdan Nedelcu; Mariana Meri Dimulescu; George Mihail Stan; Ovidiu Romulus Văleanu.

Însă doar până aici a vrut sau a putut să sape structurile statului român. Mai ales că nici măcar structura anticorupție DNA nu a avut totuși „tupeul” de a da buzna peste ASESOFT și să confiște serverele probatorii. Uite însă că a făcut-o FBI-ul american! Astfel că de acum se joacă deja la alt nivel……. Unul la care liderii politici români nici măcar nu vor îndrăzni să deschidă gura și să se propună, cel puțin până ce nu vor ști dacă au fost sau nu „extrași” la „loteria electorală” americană…….

Citiți și:
România sub presiunea virusurilor și despre noua conducere de la Washington (II)
Dezvăluirile uimitoare ale unui fost ofiţer SRI
Big Brother de România

 

yogaesoteric
6 februarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More