Informaţii picante despre cel care este sursa reporterilor Libertatea

Către Libertatea
În atenţia redactorului-şef Ana Niţă

Ziarul dumneavoastră a publicat în 5 ianuarie un articol în care un anume Cristian Bodnărescu „dezvăluie” aşa-zise practici din cadrul cursurilor de yoga MISA. Biroul de Presă MISA a răspuns acestui articol printr-un drept la replică.

Ceea ce dorim să vă semnalăm în această scrisoare nu sunt erorile de conţinut ale articolului (pentru aceasta există replica), ci câteva informaţii „picante” despre alte situaţii generate de Cristian Bodnărescu.

Bodnărescu a fost cursant MISA pentru o scurtă perioadă de timp – adică un an, în condiţiile în care cursurile de yoga au ajuns azi la anul 19 de studiu. Considerând că s-a edificat cu privire la ceea ce se învaţă la MISA, anul trecut Bodnărescu s-a lansat în analiza jurnalisto-filozofică a mişcării yoga din România. Un aşa-zis studiu semnat de acesta a fost publicat de două reviste on-line Copy-Paste şi Noi NU! După ce aceste reviste au publicat replica trimisă de Biroul de Presă MISA, replică ce analizează în detaliu eseurile filozofice respective, redactorii de la Noi NU! s-au trezit cu o serie de ameninţări de la colaboratorul lor, supărat foc că revista a publicat şi replica MISA. Primul lucru: Bodnărescu declară că nu va mai colabora niciodată cu respectivele publicaţii.

Apoi, aceştia au fost ameninţaţi (de ex, că vor fi călcaţi de motociclişti -?!), jigniţi  (de ex, una dintre jurnalistele revistei este făcută explicit şi în mod repetat curvă). Li se promite o campanie de denigrare a publicaţiei Noi NU! şi a redactorilor săi în presa centrală, precum şi scăderea traficului de pe site-ul revistei. În final, Bodnărescu declară că va lua la rând ziarele până va găsi pe cineva dispus să îi publice ideile filozofice de propagandă anti-MISA, pentru a le dovedi respectivilor redactori ce jurnalist excepţional este el şi astfel să regrete că şi-au încheiat colaborarea!

Trageţi singuri concluzia dacă Cristian Bodnărescu este sau nu o sursă îndoielnică şi pe viitor evitaţi acest gen de situaţii prin documentarea mai temeinică referitoare la cei care vin pentru a vă oferi informaţii „bombă”.

Vă puteţi amuza citind mail-urile de ameninţare trimise de Bodnărescu:
http://www.club-fantasy.ro/?p=289
http://www.club-fantasy.ro/?p=290
http://www.club-fantasy.ro/?p=302

Publicaţi-ne replica şi reacţia acestui personaj vă va convinge de adevărul celor spuse aici!

Biroul de Presă MISA
14 ianuarie 2007

 

Notă. Această scrisoare către redacţie a însoţit replica propriu-zisă. În urma primirii scrisorii şi replicii, Libertatea a publicat o scurtă ştire pe care o cităm mai jos. Redacţia Libertatea a dovedit astfel că a publicat şi primul articol în deplină cunoştinţă de cauză – nu a fost victima manipulării unui individ cu evidente probleme psihice care vrea să se răzbune pe MISA, aşa cum am crezut iniţial.
 

La MISA ‘nu se realizează sex în grup şi nici nu se bea urină’: Ziarul Libertatea a publicat pe 5 ianuarie 2008 un articol cu titlul ‘Am refuzat să beau urină’. Cristian Bodnărescu, un fost membru al Mişcării de Integrare Spirituală în Absolult (sic!) (MISA), a dezvăluit motivul pentru care a ieşit din această organizaţie după doi ani de studiu yoga de tip MISA. Bodnărescu a relatat cu lux de amănunte cum se petreceau celebrele şedinte de sex în grup şi ce însemna iniţierea studenţilor din anul patru de studiu MISA prin băutul urinei maestrului, direct de la jet. Contrar informaţiilor de notorietate legate de această organizaţie, MISA a explicat ieri că în cadrul cursurilor de yoga ‘nu există grupuri de sex, nu se realizează sex în grup şi nici nu se bea urină’.”

Această ştire nu doar că nu ne acordă dreptul la replică, ci reia aberaţiile prezentate în primul articol. Acest mod mizerabil de a proceda este din păcate tipic pentru presa din România. Libertatea preferă să publice nişte minciuni de necrezut, doar pentru a atrage cititori cu ştiri de scandal, decât să procedeze onorabil şi să respecte adevărul şi dreptul la imagine al cetăţenilor.
 

yogaesoteric

16 ianuarie 2008

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More