Inima: cel mai puternic generator de energie electromagnetică are propriul „creier” și este „conștientă”

Până nu de mult, opinia ştiinţifică şi a celor mai mulţi oameni era aceea că sursa conştiinţei este creierul. Această viziune materialistă şi totodată penibilă prin îngustimea ei de percepţie şi înţelegere tinde să fie înlocuită tot mai mult de studii şi observaţii de ultimă oră, care atestă că de fapt conştiinţa provine mai curând dintr-o acţiune comună a creierului şi a trupului.

Studiile efectuate în ultimii 20 de ani de către Institutul HeartMath au arătat că inima este cel mai puternic generator de energie electromagnetică din trupul uman. A luat astfel naştere o disciplină, numită neurocardiologie, care demonstrează că inima este un organ senzorial şi totodată un centru foarte activ pentru primirea şi procesarea feluritelor informaţii de la organism.

Inima nu este doar o simplă „pompă” a organismului, ci ea reprezintă un sistem foarte complex care integrează un „creier” propriu. Sistemul nervos al inimii (sau „creierul” ei) îi permite acesteia să înveţe, să îşi amintească şi chiar să ia decizii active în ceea ce priveşte modul ei de funcţionare, într-un mod independent de creierul central al fiinţei. Mai mult decât atât, numeroase experimente au arătat că semnalele pe care inima le trimite neîncetat creierului influenţează funcţionarea centrilor nervoşi superiori care implică percepţia, cunoaşterea şi procesarea emoţiilor.

Institutul american HearthMath a demonstrat că:

  • Inima emite un câmp electromagnetic de 5.000 de ori mai puternic decât câmpul pe care-l emite creierul.
  • Câmpul electric al inimii este de aproximativ 60 de ori mai mare în amplitudine decât activitatea electrică generată de creier.
  • Energia electromagnetică a inimii nu numai că înglobează fiecare celulă a trupului uman, ci se extinde în toate direcţiile în spaţiul din jurul nostru.
  • Câmpul inimii tale atinge oamenii de lângă tine pe o rază de 2,8-3 metri (şi poate la niveluri şi mai subtile chiar mai mult!)
  • Semnalele cardiace ale unei persoane pot afecta undele cerebrale ale alteia şi sincronizarea inimă-creier poate avea loc între două persoane atunci când acestea interacţionează.

Cercetările efectuate la Institutul HeartMath sugerează că prin câmpul inimii se transferă informaţii.

În lumina acestor descoperiri putem realiza că a doua inimă este inima energetică! Este important să reţinem această diferenţă de putere între câmpul electromagnetic al inimii şi acela al capului pentru a înţelege importanţa sentimentelor noastre, a iubirii, a recunoştinţei, a aprecierii şi a oricărei trăiri binefăcătoare!

Coerența inimii şi câmpul electromagnetic al inimii

Tot ce simţim şi trăim ca sentiment frumos, benefic, înălţător (compasiunea, dragostea, blândeţea, bunătatea, bucuria – care în realitate sunt atribute dumnezeieşti, caracterizate de o frecvenţă de vibraţie care nu se modifică niciodată) creează ceea ce specialiştii au numit „coerența inimii”.

Trăirile nefaste, ca şi gândirea corespunzătoare acestora, creează „incoerența inimii”, generând emisii vibraţionale în câmpul electromagnetic al inimii şi al creierului nostru.

Aceste câmpuri electromagnetice influenţează deopotrivă trupurile noastre, cât şi realităţile pe care le întâlnim în viaţa de zi cu zi. Calitatea câmpului creat de fiecare din noi cu propria inimă influenţează propria realitate şi experienţele proprii.

Dacă suntem furioşi timp de 5 minute, sistemul imunitar are nevoie de 6 ore pentru a recupera puterea pierdută. Dacă trăim 5 minute de compasiune şi apreciere, imunitatea se îmbunătăţeşte cu 41%.

Câmpul inimii manifestă cea mai puternică energie vindecătoare din Univers.

Inima generează o serie continuă de pulsuri electromagnetice în care intervalul de timp dintre fiecare bătaie variază într-un mod dinamic şi complex. Chiar şi ritmurile cerebrale se sincronizează după activitatea ritmică a inimii. De asemenea, s-a observat că atunci când fiinţa este cuprinsă de sentimente profunde de iubire şi apreciere, presiunea sângelui şi ritmul respiraţiei, pe lângă alte sisteme oscilatorii, sunt corelate cu ritmul inimii.

Se poate spune astfel că ritmul inimii, ce generează un câmp vibratoriu specific în întregul organism, reprezintă totodată un semnal de sincronizare pentru întreaga fiinţă. Cu alte cuvinte, inima radiază neîncetat un puls energetic care este ritmic, ce interacţionează cu organele trupului şi cu alte structuri ale sale. Această viziune avangardistă, dar corectă, presupune ca ştiinţa clasică să facă un pas înainte şi să înveţe faptul că modelele informaţionale pot fi codate energetic şi transmise astfel prin intermediul câmpurilor de unde.

Informaţiile despre starea emoţională a unei fiinţe umane sunt de asemenea comunicate în întregul trup prin intermediul câmpului electromagnetic al inimii. Astfel, ritmul bătăilor inimii se modifică în mod semnificativ în funcţie de natura emoţiilor pe care le trăim. Emoţiile nefaste, cum ar fi mânia sau frustrarea, sunt asociate cu o funcţionare dezordonată şi incoerentă a ritmului. Prin contrast, emoţiile binefăcătoare – cum ar fi iubirea sau aprecierea – determină modele ritmice ordonate şi coerente ale inimii.

La rândul lor, modificările ritmului bătăilor inimii determină modificări corespunzătoare în structura câmpului electromagnetic ce radiază din inimă, ce sunt măsurabile printr-o tehnică numită analiză spectrală. Savanţii au arătat astfel că manifestarea continuă a unor stări benefice determină un mod armonios de funcţionare a organismului, numit coerenţă psihofiziologică. Acest model de funcţionare al organismului implică un nivel considerabil micşorat de stres, diminuarea „monologului interior al minţii”, claritate a conştiinţei, discernământ şi performanțe intelectuale.

Citiți și:
Fizica cuantică ne explică actualmente sensul vieţii
Dumnezeu se uită la inimă…

 

yogaesoteric
2 iunie 2021

 

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More