Institutul Național de Sănătate din SUA acordă subvenții de 500.000 de dolari gigantului General Electric pentru a construi microcipul care detectează covidul

Institutul Național de Sănătate (NIH) a acordat o subvenție de doi ani companiei multinaționale General Electric pentru a dezvolta un microcip care poate detecta prezența particulelor covid-19, potrivit LifeSiteNews.

Contractul pe doi ani a început pe 21 decembrie 2020, iar finanțarea pentru primul an se ridică la 581.785 de dolari.

General Electric a primit subvenția acordată de agenția guvernamentală de sănătate, deoarece Institutul Național de Sănătate urmărește să finanțeze proiecte de dezvoltare pentru „abordări noi, netradiționale de identificare a virusului SARS-CoV-2 actual”.

Proiectul presupune crearea unui dispozitiv suficient de mic pentru a se potrivi în interiorul unui telefon sau ceas, care poate „captura, detecta și identifica direct” particulele de virus covid-19. Ideea este că „bioreceptorii” ar fi capabili să detecteze particulele virusului și să poată diferenția între ele și alte particule cu care intră în contact.

Proiectul prevede un „microcip mai mic de un centimetru cu nanospoturi sau pori mici, care poate fi activat doar de o anumită moleculă – în acest caz, o moleculă din coronavirusul care cauzează covid-19”.

Fiecare dintre nanospoturi va conține „bioreceptoare” care ar fi activate numai după recunoașterea particulelor de virus pentru care au fost proiectate.

În ciuda dimensiunilor reduse ale senzorilor, Potyrailo, cercetătorul principal, a declarat că vor avea „aceleași capacități de detectare ca instrumentele analitice high-end de dimensiunea unui cuptor cu microunde”.

Deși accentul inițial este pus pe utilizarea dispozitivelor cu ecran tactil pentru a colecta astfel de date datorită utilizării extrem de răspândite a acestora în viața de zi cu zi, tehnologia nu se limitează doar la telefoane. Institutul de Sănătate a prezis că ar putea fi „integrat în tastatură, mouse și alte suprafețe frecvent atinse”.

Noua tehnologie va deveni astfel o parte a vieții de zi cu zi și „alte aplicații digitale pentru starea de sănătate și boli vor surprinde impactul imediat al virusurilor sau altor agenți patogeni asupra sănătății și comportamentului în timp real”.

În timp ce proiectul General Electric face furori, compania nu este în niciun caz pe cont propriu în ceea ce privește sarcina de a dezvolta o tehnologie care ar putea forța oamenii să-și monitorizeze în permanență mediul și sănătatea. Institutul de Sănătate a precizat că va finanța proiecte în valoare totală de 10 milioane de dolari.

O serie de alte proiecte similare sunt finanțate de NIH, axate pe crearea de senzori pentru detectarea covid-19.

Universitatea din Washington dezvoltă, de asemenea, un dispozitiv de detectare a virusului „compatibil cu ecranul tactil”, după ce a primit 466.500 de dolari de la NIH.

Universitatea Emory a primit 449.696 de dolari pentru a dezvolta o tehnologie pentru supravegherea automată și urmărirea particulelor covid din aer. Aceasta se va baza pe „tehnologia Rolosense”, care este un „micromotor ADN” pentru detectarea virusului și care poate fi văzut de o cameră normală de telefon inteligent conectată la o aplicație, oferind „atât urmărire geografică, cât și supraveghere”.

De asemenea, Universitatea Washington din St. Louis a acceptat o subvenție de 433.266 dolari pentru a dezvolta un „biosenzor electrochimic” care ar detecta particulele aeriene de covid-19, precum și „alți agenți patogeni viitori”.

Citiți și:
Parteneriat Pentagon-Intel pentru realizarea de microcipuri cu uz exclusiv militar
O nouă platformă va ajuta la detectarea infectării cu coronavirus prin analiza vocii şi tusei

 

yogaesoteric
22 decembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More