Parteneriat Pentagon-Intel pentru realizarea de microcipuri cu uz exclusiv militar

Divizia de cercetare avansată a Pentagonului și gigantul din Silicon Valley Intel vor colabora pentru a crește producția internă de microcipuri utilizate în sistemele de apărare.

Parteneriatul, care a fost anunțat de Agenția pentru Proiecte de Cercetare Avansată în Apărare (DARPA), abordează preocupările legate de consecințele pe termen lung ale lipsei de producție a microcipurilor din țară.

SUA se bazează în mare măsură pe Taiwan pentru producția de microelectronică, existând în prezent temeri în SUA că China ar putea manipula cipurile folosite în producția de armament sau platforme critice de apărare.

Anunțul apare într-o perioadă în care lipsa globală de cipuri semiconductoare a determinat administrația Biden să promită un sprijin de 37 de miliarde de dolari pentru accelerarea producției în SUA.

DARPA va plăti Intel o sumă neprecizată public pentru a ajuta la creșterea producției. Costul total a fost estimat de un purtător de cuvânt al agenției la „zeci de milioane” alocate programului intitulat „Structured Array Hardware for Automated Realized Applications” (SAHARA).

DARPA și Intel vor colabora cu cercetători de la universități din Florida, Maryland și Texas pentru a automatiza procesele de producție a unui tip de cip – circuite integrate structurate cu aplicații specifice, cu caracteristici de securitate unice, performanțe mai bune și consumatoare mai mici de energie. „Aceste caracteristici impun noile cipuri drept o alternativă eficientă și efectivă pentru sistemele electronice de apărare”, a transmis DARPA.

În paralel, Intel va dezvolta și noi modalități de a proteja datele împotriva tentativelor de inginerie inversă și contrafacere.

Citiți și:
Chiar  se-ngroașă gluma: Implanturi injectabile cu cip, în lupta împotriva covid-19 și a viitoarelor pandemii
Ce este Marea Resetare? Aşteptări reduse şi bio-tehnofeudalism

 

yogaesoteric
14
decembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More