Insula Santinelei de Nord, un loc neatins de lumea modernă. Băștinașii trăiesc și astăzi după reguli proprii

 

Insula Santinelei de Nord este una dintre Insulele Andaman din Golful Bengal. O mare parte din insulă este împădurită, și înseamnă „acasă” pentru un grup mic de indigeni care nu au niciun contact cu lumea modernă. Populația este estimată la câteva sute de indivizi, ce trăiesc aici izolați de civilizație.

Primul și probabil singurul contact prietenos cu locuitorii acestui petic de pământ a avut loc în 1991, când cărturarul TN Pandit a sosit pe insulă și a adus localnicilor mai multe nuci de cocos și alte cadouri, în speranța de a le câștiga încrederea. Cu toate acestea, la scurt timp după această expediție, oficialii indieni au decis să oprească alte interacțiuni, declarând întreaga insulă, care are dimensiunea Manhattan-ului, precum și întinderile de apă din jurul acesteia, pe o rază de circa 5 kilometri, drept zonă de excludere.

Un anunț similar a venit mai târziu și din partea Administrației Insulelor Andaman și Nicobar, autoritățile declarând încă din anul 2005 că nu există intenția de a interveni asupra stilului de viață sau a habitatului locuitorilor Insulei Santinelei de Nord și că nu este interesată în a realiza alte contacte cu aceștia.

Insula Santinelei de Nord are aproximativ 72 km pătrați, o formă relativ pătrată, dispune de o plajă îngustă care înconjoară insula și de multă pădure. Este greu de spus dacă se va stabili vreodată contactul cu acest trib misterios. În prezent, se pare că tribului îi este mai bine fără vreo interferență cu civilizația modernă.


Citiți și:

Ultima societate matriarhală din lume – viața în tribul Mosuo din China, condus de femei 
Acești oameni credeau că sunt singurii locuitori de pe Pământ. Povestea tribului Korowai, care își construiește casele în vârful copacilor

 

yogaesoteric
27 noiembrie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More