INTEL vrea să lanseze pe piaţă implanturile cerebrale până în anul 2020

de George Preda

Ideea de a-i transforma pe consumatori în roboţi vi se pare ciudată? Acesta este obiectivul pe care l-au stabilit cercetătorii corporaţiei INTEL, pentru următoarea decadă! Fondată în anul 1968 sub numele de Integrated Electronics Corporation, compania globalistă INTEL are sediul central în oraşul Santa Clara, California (SUA) şi este actualmente cel mai mare producător, la nivel mondial, de cipuri semiconductoare.  INTEL produce de asemenea plăci de bază, interfeţe de reţea, circuite, memorii flash, cipuri grafice, procesoare incorporate şi alte dispozitive pentru reţele de comunicaţii şi calculatoare.

Laboratorul de cercetare din Pittsburg al corporaţiei INTEL lucrează la dezvoltarea unor implanturi craniene care pot controla diferite dispozitive, direct prin intermediul undelor cerebrale sau, altfel spus, prin intermediul gândurilor şi al intenţiilor utilizatorului. Altfel spus, atunci când vom cumpăra unele produse INTEL, ne vom face şi o operaţie de implant cranian. Pentru a putea folosi acele produse, ni se vor introduce în creier anumite circuite electronice.

„Telecomenzi” cerebrale pentru leneşi
 
Motivaţia acestor inovaţii este hilară: cercetătorii par să creadă că oamenii vor obosi la un moment dat să folosească aparatura electronică la modul clasic, apăsând pe butoane sau folosind o telecomandă. Ei sunt foarte încrezători că clienţii lor se vor adapta rapid, dorindu-şi foarte mult să nu mai aibă nevoie de tastatură, mouse, sau telecomandă. Cercetătorii INTEL merg pe ideea că majoritatea persoanelor se vor sătura de dispozitivele cu nenumărate butoane cum ar fi Iphone-urile, Android Smart Phone-urile şi chiar de excentrica „masă” Microsoft (Microsoft surface table).

Până în anul 2020 se estimează că se va reuşi introducerea pe scară largă a acestor cipuri care vor fi implantate în creierul clienţilor corporaţiei Intel. Dezvoltarea acestor dispozitive necesită însă multe investigaţii asupra modului în care funcţionează creierul. Transformarea undelor cerebrale în semnale de comandă pentru circuitele electronice implantate nu este totuşi ceva banal. Echipa INTEL foloseşte scanări MRI (rezonanţă magnetică în imagini) ale creierului pentru a găsi pattern-urile cerebrale asociate anumitor gânduri.
 
Mulţi alţi cercetători au început să tatoneze acest domeniu. Recent, compania Toyota a făcut o demonstraţie cu un nou produs, un scaun pe rotile controlat cu ajutorul undelor cerebrale, estimând procentul de reuşită al comenzilor prin intermediul gândurilor la 95%. Oamenii de ştiinţă ai Universităţii Utah din SUA au creat un transmiţător cerebral wireless (fără fir) care le permite maimuţelor să controleze braţe de robot.Ce se ascunde în spatele implanturilor cerebrale

 

Realizarea unei interfeţe computerizate a creierului presupune mult mai mult decât roboţi care să ne înconjoare din toate părţile. Dacă oamenii de ştiinţă pot transforma undele cerebrale în acţiuni specifice, atunci ne putem aştepta în viitor, la crearea unor adevărate lumi virtuale, cu un spectru larg de activităţi, toate generate de undele noastre cerebrale. Altfel spus, un fel de Matrix…

Articolele de popularizare a acestor idei uită însă să menţioneze faptul că acele cipuri implantate în creier vor include cu siguranţă şi antene pentru transmisia datelor şi comenzilor, ceea ce implică un pericol major pentru sănătate, datorită iradierilor. Problema este însă mult mai serioasă decât atât: dacă modul în care putem comanda noi unele dispozitive exterioare cu ajutorul creierului este încă în studiu, fenomenul invers, de controlare a creierului cu ajutorul unor dispozitive externe, este deja bine pus la punct. Odată ce acceptăm implantarea unor dispozitive electronice de emisie-recepţie în creierul nostru, evident că ele pot funcţiona bidirecţional într-un mod care nu depinde nicidecum de voinţa noastră.
 
Altfel spus, cei care vor face greşeala să accepte aceste implanturi vor primi în fiinţa lor un sui-generis cal troian prin intermediul căruia vor putea fi controlate cu uşurinţă mult mai mare de sistemele de tip HAARP, iar acest control nu se referă doar la gânduri, ci implică şi inducerea unor stări şi chiar imboldul de a realiza anumite acţiuni. În plus, aceste cipuri vor permite localizarea şi identificarea persoanelor, precum şi supravegherea lor. Este înspăimântător să vedem în ce mod se corelează toate aceste informaţii, conducând toate către dezideratul statului planetar de tip fascist, în care toţi oamenii vor fi permanent supravegheaţi, monitorizaţi şi controlaţi, fiind reduşi la statutul de sclavi ai guvernului unic mondial de tip globalist al Noii Ordini Mondiale.

Citiţi şi:
Nu vreau să fiu un număr! Implanturile cu microcipuri, supravegherea şi controlul oamenilor prin tehnologia RFID sunt deja o realitate
Implanturi cu microcipuri: răspunsuri la întrebări frecvente (I)

 

yogaesoteric
12 ianuarie 2011
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More