Inteligența Artificială învinge un pilot de elită al Forțelor Aeriene SUA într-o luptă aeriană simulată

 

Heron Systems Inc. a ocupat primul loc în cea de-a treia și ultima competiție în probele AlphaDogfight (ADT) ale DARPA, pe 20 august, între simulatoarele F-16 cu capacitate inteligentă artificială (AI) și piloții Air Force, Navy și Marine Corps.

Fondată în 1993, Heron este o mică firmă de Inteligență Artificială situată în apropierea bazei aeriene navale Patuxent, Md.

Pentru a câștiga runda finală, agentul de Inteligență Artificială de la Heron, „Falco”, a învins în cinci lupte de duel aerian pe un simulator F-16, condus de „Banger”, un pilot de elită F-16, absolvent al cursului de instructori pentru arme (WIC) la Școala de Arme Aeriene Americane de la Nellis AFB, Nev.

Heron a învins Lockheed Martin [LMT], care a ocupat locul doi, și alte șase companii. Performanța lui Heron a fost dominantă, întrucât a reușit frecvent să obțină prima lovitură, manevră de luptă de bază (HABFM) cu potențial ridicat de lovituri la 3.000 de metri împotriva adversarilor.

Detalii despre competiția organizată de DARPA în clipul de mai jos (în limba engleză):


Citiţi şi:

Atenționare: inteligenţa artificială poate reconfigura ordinea globală. Riscul autoritarismului digital

China, Rusia şi SUA sunt într-o cursă a înarmării cu armament militar dotat cu inteligenţă artificială

 

yogaesoteric
15 decembrie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More