Totuși, care este bilanțul termoscanării?

 

Ați uitat sau v-ați obișnuit, nu-i așa? Unii dintre noi nu. Au trecut 9 luni de când s-a instaurat termoscanarea. Milioane de persoane au fost termometrizate zilnic, în acest interval. Sute de milioane de români au fost termometrizați în mod repetat, la serviciu sau în magazine. Sute de milioane.

Dacă n-ați observat, multe magazine au instalat dispozitive discrete de scanare de la distanță, nu mai există un paznic care face asta. Treci prin porțile de acces și undeva e plasat scanerul, în afara razei tale de observație.

Ni s-a spus că această măsură abuzivă și arbitrară este pentru protecția populației și limitarea numitei pandemii. Au făcut autoritățile o evaluare a acestei măsuri? S-a măsurat eficiența ei? Câți cetățeni au fost descoperiți cu febră? Câte vieți a salvat termoscanarea?

Ce s-a petrecut cu cei având temperatură peste 37,3? I-ați raportat sau deferit DSP-ului? S-a făcut o centralizare a datelor despre febrili? Li s-a întocmit dosar de suspecți? I-ați luat cu izoleta și i-ați internat direct în spital? Câți termoscanați cu febră au fost testați pozitiv cu Covid 19? Cum dovediți că o măsură de siguranță sanitară, care încalcă mai multe legi și competențe, ne-a ferit de boală?

Unde sunt cifrele, statisticile care ne arată că termoscanarea se justifică și este necesar să fie aplicată în continuare? Ce se petrece cu termoscanații cu febră în contextul legii carantinei și listei cu bolile pentru care ești trimis în arest spitalicesc, inclusiv gripă? Voi, oamenilor, ați auzit de vreun cunoscut termoscanat cu febră și trimis la medicul de familie sau la spital?

Sau termoscanarea e un capitol încheiat și permanentizat, asimilat cu bucurie de sclaveți, așa cum va fi și masca?

Altfel, rămâne cum am stabilit: termoscanarea încalcă vreo câteva legi românești și convenții europene:
– Constituția – aplicarea unui tratament degradant;
– Legea pacientului – exercitarea unui act medical de către persoane neautorizate;
– Protecția datelor personale GDPR – culegerea unei informații despre sănătate de la o persoană identificabilă, de către persoane fără atribuții de operator de date personale, neautorizate medical, cu vicierea consimțământului persoanei, în urma condiționării accesului în incintă de supunerea la termoscanare;
– Legile antidiscriminare și de protecție a consumatorului – refuzarea accesului unei persoane sau unui grup de persoane la serviciile oferite de magazine sau de orice alți prestatori de servicii, proprietate privată, ori publică.


Citiţi şi:
Harababura testelor fals pozitive…
Pușcăria medicală

 

yogaesoteric
15 decembrie 2020

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More