Interviu cu avocatul Dumitru Niţurad, iunie 2004

interviu realizat de Oltea Mutulescu

Avocatul lui Gregorian Bivolaru nu are nevoie de substanţe inflamabile ca să prepare cocteilul Molotov pe care îl serveşte la gheaţă Justiţiei. E suficient să spună cu voce tare ceea ce crede. Şi ceea ce crede se întemeiază pe argumente gen lovitură de maestru. Dumitru Niţurad e stăpân pe sine, fair-play, tenace. Pe vremea când era procuror a câştigat un proces de zile mari împotriva Procuraturii şi a provocat un lanţ de demisii la nivel înalt. De când a luat cazul liderului spiritual MISA, a pus de mai multe ori pe jar completele de judecată.

Yoga Magazin l-a chemat la bară pe avocatul Dumitru Niţurad şi a aflat de ce îi consideră el infractori pe unii dintre oamenii legii implicaţi în cazul M.I.S.A. – Bivolaru, ce puteri paranormale au  televiziunile care au anunţat verdictul Justiţiei cu o oră şi jumătate înainte ca judecătorii să-l pronunţe, ce scrisori de ameninţare primeşte liderul şcolii de yoga şi care sunt şansele ca apărătorul său să renunţe la caz. 

NOTĂ IMPORTANTĂ: Dumitru Niţurad a fost avocatul lu Gregorian Bivolaru în perioada martie – august 2004

Yoga Magazin: Cum v-aţi încumetat să luaţi acest dosar? Imaginea M.I.S.A. este şifonată, Gregorian Bivolaru nu e privit cu ochi chiar dulci de mare parte a mass-media şi a opiniei publice.

Dumitru Niţurad: Am fost impresionat neplăcut de imaginile prezentate de posturile de televiziune cu ocazia percheziţiilor în casele yoghinilor. Mai ales că persoanele care apăreau nu sunt învinuiţi, nu sunt infractori, nu sunt inculpaţi. În opinia mea nu a existat nici un reper juridic care să justifice acţiuni de o asemenea amploare. Este vorba de o încălcare a drepturilor omului, de abuzuri inimaginabile.

Yoga Magazin: De când v-aţi implicat în istoria asta v-a încercat vreodată sentimentul că luptaţi cu morile de vânt?

Dumitru Niţurad: Nu e un sentiment nou. Dar ştiu ce se ascunde în spatele morilor de vânt şi lupt până la victorie.

Yoga Magazin: Sunt avocaţi care s-au temut şi au refuzat să aibă de-a face cu dosarul Gregorian Bivolaru.

Dumitru Niţurad: Ştiu.

Yoga Magazin: De ce simt unii apărători fiori pe şira spinării când li se propune cazul M.I.S.A.?

Dumitru Niţurad: Nu e vorba de cazul M.I.S.A. De la Revoluţie încoace, după o perioadă, hai să-i spunem de libertinaj, în care autoritatea nu mai era recunoscută şi care cred că a durat vreo 2 ani, a revenit statul represiv.

Yoga Magazin: Se întrevăd în scandalul M.I.S.A. semne ale acestei represiuni?

Dumitru Niţurad: Evident.

Yoga Magazin: Aveţi câteva exemple concrete?

Dumitru Niţurad: Câteva? Multe! Cu ce vreţi să încep?

Yoga Magazin: Cu lucrurile cele mai grave. Ce logică există într-o acţiune în forţă fără acoperire legală perfectă?

Dumitru Niţurad: Căutaţi logică acolo unde nu există.

Yoga Magazin: Nu ar fi trebuit să existe?             
 
Dumitru Niţurad
: Ar trebui, numai că, din păcate, logica a fost sacrificată o dată cu legalitatea. Există doar interese la nivel înalt. Pentru mine este evident că nu s-a făcut pur şi simplu o comandă. Să comanzi unor procurori care se consideră independenţi şi nu oricui, ci unora ca procurorul general al Curţii de Apel, să execute o acţiune de asemenea amploare, nu se poate fără beneficii funcţionale şi nu numai.

Yoga Magazin: Credeţi că s-au făcut promisiuni?

Dumitru Niţurad: Nu s-au făcut promisiuni, s-au dat asigurări, ba chiar şi premii.

Yoga Magazin: Nu vă temeţi că aţi putea fi acuzat de calomnie?

Dumitru Niţurad: Abia aştept, pentru că sunt pregătit să fac faţă oricărei interpelări.

Yoga Magazin: Aveţi dovezi?

Dumitru Niţurad: Da. La momentul potrivit o să le prezint.

Yoga Magazin: Este vorba de o acţiune de corupţie?

Dumitru Niţurad: Să fim serioşi! Când vine de la nivel înalt, mai putem vorbi de corupţie?

Yoga Magazin: Cum o numim atunci? Trafic de influenţă?

Dumitru Niţurad: Abuz, presiune.

Yoga Magazin: Procurorii înşişi au suferit abuzuri?

Dumitru Niţurad: Există un Raport al Institutului Naţional de Criminologie: peste 77% din judecătorii români susţin că sunt supuşi presiunilor politice, 25% dintre cetăţenii care ajung prin tribunale pierd procesul cu dreptatea în braţe şi 88% dintre magistraţi nici n-au auzit măcar să se fi luat măsuri disciplinare împotriva colegilor care au dat hotărâri în flagrantă contradicţie cu legea. Credeţi că în Parchet lucrurile stau mai bine?

Yoga Magazin: Nu vă faceţi prea mulţi prieteni procurori cu aceste afirmaţii.

Dumitru Niţurad: Deja s-au supărat destui. Am deranjat un orgoliu profesional, am deranjat un orgoliu politic… Dar nu e războiul meu. Organele judiciare se războiesc singure, cu principii fundamentale ale Justiţiei. Altfel, e frumos şi foarte încurajator să afişezi pe culoarul unui tribunal deviza antică: „Piară lumea, dar să triumfe dreptatea!”.

Yoga Magazin: Se respectă deviza?

Dumitru Niţurad: Oare? Oricum, optimismul meu creşte o dată cu greşelile pe care le fac ei.

Yoga Magazin: Sunt fisuri în cazul Gregorian Bivolaru?

Dumitru Niţurad: Dacă dosarul acesta ar fi o bucată de şvaiţer, n-ai avea cu ce să-ţi faci un sandviş, că e tot numai găuri.

Yoga Magazin: Totul a început cu reţinerea liderului spiritual M.I.S.A. pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei, la vama Nădlac. Era sfârşitul lunii martie. Autorităţile de la Arad au considerat că nu sunt dovezi convingătoare ca să deschidă dosar penal pentru o asemenea infracţiune.

Dumitru Niţurad: Cei din Arad n-au putut să tragă nici o concluzie, pentru că au primit telefon de la Bucureşti, li s-a spus că au cauză conexă, deşi nu era nici un fel de legătură între acuzaţia de tentativă de trecere frauduloasă a graniţei şi acuzaţia de întreţinere de relaţii sexuale cu o minoră. S-au conformat şi l-au trimis pe Gregorian Bivolaru cu lanţuri la picioare şi cu cătuşe la mâini, de la Arad la Bucureşti, escortat de mascaţi peste măsură de numeroşi.

Yoga Magazin: E vreun exces juridic aici?

Dumitru Niţurad: Legea e clară: trecerea frontierei se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani. Tentativa poate primi jumătate din pedeapsa maximă, adică cel mult 1 an. Iar când pedeapsa pentru o infracţiune este sub 2 ani, cel suspectat nu este reţinut şi nu e judecat în stare de arest. Nimeni altcineva în afară de Gregorian Bivolaru nu ar fi fost reţinut. I s-ar fi luat o declaraţie, recunoştea, nu recunoştea, se căutau probele, se făcea dosar, era cercetat în stare de libertate şi primea o amendă administrativă sau eventual o pedeapsă cu suspendare, dar minimă, de vreo 2-3 luni. Să mai întreb cum e posibil ca în anumite cazuri cetăţeni respectabili care cotizează la PSD să fie judecaţi în stare de libertate, pentru infracţiuni care prevăd pedeapsă până la 20 de ani? Iar pe Gregorian Bivolaru îl trimit înlănţuit ca pe cel mai periculos infractor pentru o aşa-zisă tentativă de trecere frauduloasă a frontierei, când avea paşaportul în buzunar şi nu era dat în consemn la graniţă…

Yoga Magazin: Care este explicaţia?

Dumitru Niţurad: Una singură: le-a fost teamă să nu evadeze din cătuşe.

Yoga Magazin: Gregorian Bivolaru era important pentru autorităţi?

Dumitru Niţurad: Se bazau pe el pentru a-şi reabilita cumva credibilitatea. Percheziţiile acelea spectaculoase nu duseseră la nimic. Nu tu structură paramilitară, nu tu traficanţi de droguri, nu tu trafic de persoane şi spălare de bani… Şi-atunci ce dovezi mai erau că M.I.S.A. reprezintă un pericol?

Yoga Magazin: Declanşarea percheziţiilor în casele yoghinilor e motivată de plângeri şi sesizări ale unor părinţi în legătură cu M.I.S.A., aşa au sunat primele declaraţii ale Parchetului.

Dumitru Niţurad: Plângerile sunt de competenţa Poliţiei. La Parchet se ajunge în momentul când Poliţia, organul de cercetare penală, are suficiente dovezi pentru a înainta dosarul Parchetului. Apoi se poate emite un mandat de percheziţie. Dar procedura nu a mai contat în povestea asta. S-au încălcat o mulţime de prevederi legale. În unele cazuri procurorii nici nu au avut mandat. Nici măcar procesele-verbale de percheziţie nu sunt completate conform legii. În orice proces de percheziţie se spune: confiscăm obiectul cutare în vederea cercetării cutărei acuzaţii… S-au luat rujuri, fonduri de ten, aspiratoare, covoare, tone de cărţi. Pentru ce? N-au acasă? Sau au făcut-o doar pentru impresionarea opiniei publice? Droguri? Ascunse în săculeţul pentru praf al aspiratorului? Haideţi să fim serioşi! Aşa ceva n-am pomenit. Aşa ceva nu s-a întâmplat nicăieri niciodată. Mai rămăsese să scoată podeaua şi hainele de pe ei şi gata, rezolvau totul.

Yoga Magazin: Au trecut trei luni de la percheziţii. Din camioanele de obiecte confiscate a fost ceva restituit?

Dumitru Niţurad: Aţi auzit ceva de asta?

Yoga Magazin: Nu.

Dumitru Niţurad: Nici eu. Şi nu ştiu la ce le folosesc procurorilor covoarele şi alte minuni. Mai ales că nu au început urmărire penală împotriva zecilor de yoghini cărora le-au confiscat de-a valma obiectele. Care este atunci temeiul pentru reţinerea acestor obiecte, de atâta vreme? Frumos ar fi din partea lor să le dea înapoi, pentru că avem pe rol 87 de procese penale împotriva măsurii de sechestrare a bunurilor de către procurori.

Yoga Magazin: Yoga Magazin a cerut cu multă insistenţă o explicaţie oficială de la Parchet, un interviu cu unul dintre procurorii implicaţi în aceste percheziţii de pomină. N-am primit încuviinţarea. Dacă dumneavoastră aţi lua un asemenea interviu, ce aţi întreba?

Dumitru Niţurad: Aş fi vrut să-i întreb mai devreme. La faţa locului. „De ce aţi venit? Ce probleme sunt?“ „Avem mandat de percheziţie.” „Bun! Daţi-mi voie să chem şi eu un avocat.” „N-aveţi nevoie.“ Dar îmi pun mitraliera la cap. Cum vine asta? Dacă n-am nevoie de avocat, înseamnă că nu sunt infractor. Şi dacă nu sunt infractor, nu opun rezistenţă şi te las să faci ce vrei, de ce mă aşezi la podea şi mă ţii în bătaia armei? Şi dacă tot mă tratezi ca pe un infractor, de ce mă mai chemi pe urmă la Parchet să dau declaraţie de martor?

Yoga Magazin: Sunt explicabile aceste greşeli?

Dumitru Niţurad: Vă imaginaţi că o armată de procurori greşeşte, încalcă dispoziţiile legale din neştiinţă? Din neglijenţă? Din naivitate? Săracii! Este evident că nu puteau să facă aşa ceva decât sub presiune politică.

Yoga Magazin: Cu toate aceste încălcări de procedură, atât de numeroase, ce şansă există să se facă dreptate?

Dumitru Niţurad: Şansa e la judecător.

Yoga Magazin: Nu la judecătorie?

Dumitru Niţurad: La judecător, pentru că toţi magistraţii îşi afirmă independenţa, dar din păcate nu toţi şi-o confirmă. Confirmarea independenţei se face prin hotărârile corecte pe care le dau judecătorii.

Yoga Magazin: Pentru ce s-a emis un nou mandat de arestare pe numele lui Gregorian Bivolaru?

Dumitru Niţurad: Primul mandat, de la sfârşitul lui martie, reţinea trei fapte: tentativă de trecere frauduloasă a frontierei, raport sexual cu o minoră şi perversiuni sexuale cu o minoră. Ultimul mandat, emis la 31 mai, a reţinut doar raport sexual cu o minoră. Faptul că din trei acuzaţii a mai rămas doar una e o dovadă pentru „soliditatea” juridică a primului mandat. Dar cred că nici actualul mandat nu are bază legală. După opinia mea, Judecătoria Sectorului 5 a optat pentru o soluţie de compromis. Mă refer la două aspecte: respingerea propunerii de arestare a lui Farcas Ferencz, vameşul acuzat că l-ar fi ajutat pe liderul spiritual MISA în tentativa de trecere frauduloasă a frontierei. Al doilea aspect se referă la fapta pentru care este incriminat Gregorian Bivolaru: raport sexual cu o minoră. Cum puteţi să afirmaţi voi, procurori care vă respectaţi, că aveţi o infracţiune de raport sexual cu o minoră, fără un certificat medico-legal? Nici nu ştiţi dacă e virgină sau nu. Fără această probă, nu poţi să aduci nici o acuză. Este proba cea mai pertinentă.

Yoga Magazin: O asemenea expertiză nu s-a făcut. Minora Mădălina Dumitru şi-a retractat declaraţia dată în ziua percheziţiilor. Pe ce se bazează, de fapt, acuzaţiile care i se aduc lui Gregorian Bivolaru?

Dumitru Niţurad: Pentru anchetatori nu contează faptul că Mădălina Dumitru şi-a retras declaraţia dată sub presiune, nu-i interesează că nu există nici o plângere. Ei s-au agăţat de un caiet de notiţe al fetei. Când l-au găsit, au zis că L-au prins pe Dumnezeu de picior şi de mâini şi de trup şi de cap. Au zis că au găsit proba zdrobitoare împotriva lui Gregorian Bivolaru. Dar „jurnalul” Mădălinei nu este un jurnal, este un caiet de însemnări. Sunt fantasme, experienţe erotice ale altora, descrise ca şi cum ar fi ale ei. Sunt 3-4 pagini în care Mădălina Dumitru imaginează tot felul de experienţe erotice, urmate de 10 pagini goale, apoi iar scene erotice, iar câteva pagini goale. Paginile libere erau păstrate pentru experienţele personale, pe care ar fi urmat să le povestească atunci când le-ar fi avut. E singura explicaţie logică şi psihologică. Un argument în plus este faptul că există un al doilea şi un al treilea caiet, în acelaşi format cu pagini libere. În al doilea jurnal este descris un act sexual între un poliţist şi o procuroare, desfăşurat la Parchet. Ce să fie, ce să fie? Atentat la pudoare chiar în exerciţiul funcţiunii sau fantasmă a Mădălinei?

Yoga Magazin: E scrisul ei?

Dumitru Niţurad: Fără doar şi poate. Publicarea jurnalului în presă era ultima găselniţă a procurorilor care încercau într-un fel să-şi justifice acţiunea violentă împotriva lui Gregorian Bivolaru, după ce Mădălina a retractat declaraţia luată sub ameninţări. Anchetatorii şi-au încălcat atribuţiile profesionale, pentru că au permis să devină publică o presupusă probă care trebuie să rămână secretă până la prezentarea sa în faţa instanţei. În complicitate cu procurorii, mass-media i-a violat Mădălinei dreptul la intimitate şi la imagine, consfinţite prin Convenţia privind protecţia copilului. Sancţiunile pentru statul care tolerează asemenea acte sunt destul de severe. Culmea este că România a semnat această convenţie. Culmea este că regăsim elemente din convenţie în Legea privind protecţia copilului şi, nu în ultimul rând, în Legea audiovizualului. Punerea în circulaţie a imaginilor care atentează la intimitatea şi reputaţia minorului este o infracţiune gravă, după Legea audiovizualului.

Yoga Magazin: Se pedepseşte cu închisoarea?

Dumitru Niţurad: Numai cu închisoarea! Spre deosebire de atentatul la intimitatea unei persoane majore, în cazul unui minor se pedepseşte numai cu închisoare.

Yoga Magazin: Ce s-a petrecut la Institutul Medico-Legal? Mădălina Dumitru a refuzat efectuarea expertizei ginecologice.

Dumitru Niţurad: Era dreptul ei. Nimeni nu o putea obliga la aşa ceva.

Yoga Magazin: De ce au reţinut-o forţele de ordine acolo?

Dumitru Niţurad: Se numeşte sechestrare de persoană şi fiind vorba de o minoră este încă o infracţiune gravă pe care au comis-o procurorii. Dar nu numai la IML s-a petrecut aşa. Mădălina Dumitru a fost reţinută împotriva voinţei sale şi în sediul Parchetului, pentru o grămadă de ore.

Yoga Magazin: Care a fost motivul?

Dumitru Niţurad: Nu aveau ce motiv să ofere, era infracţiune. La fel cum infracţiune a fost şi faptul că au suit-o cu forţa într-o maşină şi au dus-o la Constanţa. Procuroarea care a fost atunci cu Mădălina Dumitru le-a spus de faţă cu ea celor doi body-guarzi că trebuie să ajungă mai repede, să nu îi oprească prin cine ştie ce ghinion Poliţia pe stradă. Ar fi putut s-o încurce atunci şi să fie acuzaţi de răpire de minori.

Yoga Magazin: Unde poate fi acum Mădălina Dumitru?

Dumitru Niţurad: Cred că se află în custodia Parchetului. Câtă vreme nici logodnicul ei, Remus, nu a mai văzut-o, nici la şcoală n-a mai fost, ne e greu să credem că se ascunde. Doar faptul că se află în custodia organelor judiciare ar putea să explice cum de nu a mai luat legătura cu cei apropiaţi.

Yoga Magazin: De ce aţi solicitat atâtea recuzări în dosarul Gregorian Bivolaru?

Dumitru Niţurad: Pentru că autorităţile se fac responsabile de serioase încălcări ale procedurii penale. Toate observaţiile mele se bazează pe articole de lege precise, nu sunt speculaţii. Am intenţionat ca recuzând „instanţă după instanţă” să sensibilizez nu atât opinia publică, nu mass-media, ci pe majoritatea judecătorilor care mai cred încă în funcţia actului de justiţie. I-am refuzat pe judecătorii bucureşteni (recuzare – refuzare), cunoscând presiunile la care sunt supuşi pentru pronunţarea unor soluţii comandate. N-am dorit să le ştirbesc autoritatea, ci să le reamintesc prestigiul acestei autorităţi. Cele mai mari semne de întrebare nu sunt însă de natură juridică, ci au legătură cu modul în care a fost regizată întreaga acţiune.

Yoga Magazin: Ce vă face să credeţi că acţiunea a avut un pupitru de comandă secret?

Dumitru Niţurad: La ora 19 şi 15 minute, în data de 29 martie, la puţină vreme după ce mentorul M.I.S.A. fusese adus de la Arad la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, am primit un mesaj anonim pe telefonul mobil. Mi s-a spus cine este judecătoarea care va judeca dosarul şi că numele ei se ştie de la ora 19. Când am ajuns în instanţă s-a adeverit. Lui Gregorian Bivolaru nu i se adusese la cunoştinţă învinuirea, nu fusese pusă în mişcare acţiunea penală, nu fuseseră conexate încă cele două cauze, cea de la Arad, cu tentativa de trecere frauduloasă a frontierei, şi cea de la Bucureşti, cu infracţiunea sexuală, de asemenea nu se făcuse încă propunerea de arestare preventivă pentru acuzaţia din urmă. Cu toate acestea se ştia că dosarul va ajunge acolo cu propunerea respectivă, se ştia cine e judecătoarea… Ce mai lipsea? Să se ştie şi hotărârea pe care urma să o dea completul de judecată.

Yoga Magazin: Există o putere paranormală care se numeşte clarviziune.

Dumitru Niţurad: Ştiu. Şi sunt convins că „o anumită parte a presei“ din România o are. Pentru că înainte cu o oră şi jumătate ca instanţa de judecată să fi hotărât arestarea preventivă a lui Gregorian Bivolaru, unele posturi de televiziune au difuzat această ştire.

Yoga Magazin: Dacă a existat acest pupitru de comandă, cine credeţi că a fost la butoane?

Dumitru Niţurad: Nu ştiu.

Yoga Magazin: Nu vorbiţi decât… în prezenţa avocatului personal?

Dumitru Niţurad: Pot să vă spun variantele care circulă. Primul scenariu are ca personaj principal Preşedinţia care ar fi pus la cale această operaţiune pentru discreditarea lui Adrian Năstase. Ion Iliescu ar fi ordonat-o pentru a-i crea o problemă lui Adrian Năstase înainte de alegeri. Felul în care s-au precipitat evenimentele justifică nişte pârghii şi nişte persoane deosebit de specializate, acestea ar fi argumentele. Al doilea scenariu e la polul opus. Prim-ministrul ar fi marele strateg. El ar fi înscenat toată povestea pentru „a dovedi” în final că la M.I.S.A. sunt structuri paramilitare, crimă organizată, trafic de droguri, trafic de persoane, adică tot ce nu s-a găsit. Dacă acţiunea reuşea, poporul s-ar fi minunat de vigilenţa Guvernului şi procentele PSD-ului şi ale lui Adrian Năstase personal ar fi trebuit să crească. Interesant e că la alegeri a fost chiar pe dos. Ultimul scenariu mai important spune că specialişti de la Preşedinţie ar fi intoxicat cabinetul Năstase cu privire la existenţa unor structuri paramilitare şi ilegale din cadrul M.I.S.A., iar primul-ministru ar fi fost dezinformat şi ar fi acţionat cu naivitate.

Yoga Magazin: La ce se poate aştepta cazul M.I.S.A. în viitorul apropiat?

Dumitru Niţurad: Cred că nu se va renunţa uşor la metodele de intimidare. În urmă cu câteva săptămâni, de pe Aeroportul Otopeni au fost ridicate trei persoane, care au plecat perfect legal în Japonia, prin firma Extaz. Erau după 32 de ore de călătorie când au fost oprite pe aeroport şi a trebuit să aştepte până a venit cineva să le conducă la Parchetul General, la procuroarea Vrânceanu. Care cred că ar putea rămâne în antologia umorului involuntar printr-un dialog de genul: „Şi cum a fost în Japonia, aţi făcut prostituţie?”. „Nu.” „De ce n-aţi făcut prostituţie?” „Pentru că sunt încă virgină şi vreau să mă mărit virgină.”  Sunt surprins că autorităţile neagă orice implicare în cazul M.I.S.A.. Mulţi judecători şi procurori care îmi sunt colegi sau chiar prieteni sunt îngrijoraţi din cauza presiunilor care se fac şi care se văd cu ochiul liber. O sfidare a legalităţii de asemenea dimensiuni nu a mai fost din 1991, de la mineriade.

Yoga Magazin: De ce nu este de găsit Gregorian Bivolaru? Autorităţile au anunţat că l-au căutat la peste 40 de adrese.

Dumitru Niţurad: Mentorul M.I.S.A. se va preda după epuizarea căilor de atac al deciziei de arestare. În momentul de faţă are motive serioase să fie prudent. Sunt în posesia unui plic expediat pe 12 martie, de ziua lui, cu o săptămână înainte de începerea percheziţiilor. E o scrisoare de ameninţare. Şi nu e singura, unele au fost în mod cert descoperite cu ocazia percheziţiei din apartamentul său şi duse la Parchet. Gregorian Bivolaru a primit sistematic ameninţări cu moartea, şi telefonic, şi în scris.

Yoga Magazin: Pe dumneavoastră a încercat cineva să vă intimideze?

Dumitru Niţurad: Am fost avertizat că mi se pregăteşte o acţiune de discreditare: interogarea clienţilor şi a foştilor clienţi, verificarea încasărilor, a plăţii impozitelor şi a taxelor, infiltrarea unor colaboratori care urmau să furnizeze informaţii despre activitatea mea, provocări din partea clienţilor, de genul onorarii suplimentare contractelor de asistenţă juridică, sume destinate traficării, influenţei…

Yoga Magazin: Au fost doar zvonuri alarmiste?

Dumitru Niţurad: Nu. Au fost tentative concrete, dar toate au eşuat. Am desconspirat o persoană din SRI, care, în mod „nevinovat“, încerca să stabilească o relaţie cu una dintre colaboratoarele mele, descosând-o despre dosarele pe care le am în lucru acum. Sunt convins că nu era în misiune ordonată de SRI şi colabora personal, independent de SRI, cu alte instituţii, posibil cu Parchetul. Am toate datele persoanei şi le voi dezvălui la momentul potrivit. Au fost mai mulţi martori şi nu poate nega. S-a mai încercat înscenarea unui flagrant. Faptul că fostul meu client pe care l-au folosit ca momeală nu a reuşit să mă convingă, i-a înfuriat pe respectivii. Ştiu cine sunt şi îi pot desconspira oricând. Îi anunţ public pe cei care încă mai speră să mă intimideze. Renunţ la acest caz. Numai după ce îl câştig.  

Articol preluat din revista Yoga Magazin nr. 50
iunie 2004

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More