Interzis în mass-media: Declarația Asociației medicilor și chirurgilor americani despre vaccinarea obligatorie, adresată Senatului

 

Ni se tot spune la TV că nu există medici anti vaccinare obligatorie, ci doar non medici precum Olivia Steer. Aceasta este o mare minciună. Iată mai jos declaraţia unei asociaţii medicale americane cu mii și mii de membri.Jane M. Orient, MD, director executiv
Asociația medicilor și chirurgilor americani


Declarație privind directivele federale pentru vaccinuri – AAPS – Asociația medicilor și chirurgilor americani

Către: Subcomisia de Supraveghere și Investigații, Comitetul pentru Energie și Comerț al Casei Albe
Comitetul Senatului pentru Sănătate, Educație, Muncă și Pensii

Privind: Declarația directivelor federale pentru vaccinuri

26 februarie 2019

Asociaţia Medicilor şi Chirurgilor Americani (AAPS) se opune ferm intervenţiei federale în deciziile medicale, inclusiv obligativităţii vaccinurilor. După ce au fost pe deplin informați cu privire la riscurile și beneficiile unei proceduri medicale, pacienții au dreptul să respingă sau să accepte această procedură. Reglementarea practicii medicale este o funcție de stat, nu una federală. Preluarea dreptului de preemţiune de către guvern asupra deciziilor pacienților sau părinților privind acceptarea de medicamente sau alte intervenții medicale este o încălcare serioasă în deciziile personale de libertate, autonomie și autoritate parentală privind creșterea copilului.

Politica privind obligativitatea vaccinării este argumentată de ameninţarea la adresa sănătăţii publice. Dar ce ameninţare e atât de mare încât să justifice obligația oamenilor de a accepta riscurile impuse de guvern? Autoritățile pot interveni pentru a proteja publicul împotriva unui risc de unu la un milion, cum ar fi cancerul, datorat unei expuneri involuntare la un mediu toxic sau – unui risc de unu la 100.000 dintr-o expunere voluntară (de exemplu ocupațională). Însă care este riscul decesului, al cancerului sau al complicațiilor cauzate de un vaccin? Nu există studii riguroase de siguranță cu o putere suficientă pentru a exclude un risc mult mai mare de complicații, chiar și unul din 10.000, pentru vaccinuri. Astfel de studii ar necesita un număr adecvat de subiecți, o durată lungă (ani, nu zile), un grup de control nevaccinat („placebo” este necesar să fie cu adevărat inactiv, cum ar fi o soluţie salină, nu adjuvantul sau orice antigen), și luarea în considerare a tuturor evenimentelor ce pot cauza sănătăţii (inclusiv a tulburărilor neurodezvoltării).

Vaccinurile sunt în mod inevitabil riscante, după cum a recunoscut Curtea Supremă și Congresul din SUA. Programul de compensare a vătămărilor provocate de vaccinuri a plătit pagube de aproximativ 4 miliarde de dolari, iar obstacolele ridicate este necesar să fie depășite pentru a colecta despăgubiri. Daunele pot fi atât de devastatoare încât majoritatea oamenilor ar prefera sănătatea decât o recompensă de milioane de dolari.

Vaccinul împotriva variolei este atât de periculos încât nu se mai poate obţine acum, în ciuda reactivării variolei. Vaccinul împotriva rabiei se administrează numai după o expunere suspectată sau la persoane cu risc sporit, cum ar fi medicii veterinari. Vaccinul antipertussis (împotriva tusei convulsive) cu celule întregi a fost retras de pe piața din America, cu un deceniu mai târziu decât de pe piața japoneză, din cauza unor cazuri severe de leziuni permanente ale creierului. Vaccinul acelular care l-a înlocuit este evident mai sigur dar şi mai puţin eficient.

Raportul risc / beneficiu variază în funcție de frecvența și severitatea bolii, de siguranța vaccinului și de factorii individuali ai pacientului. Acestea este necesar să fie evaluate de către pacient și medic, şi nu impuse de o agenție guvernamentală.

Varicela este amenințarea cea mai mediatizată folosită pentru implementarea vaccinării și este probabil cea mai periculoasă în rândul bolilor prevenite de vaccin, deoarece este atât de contagioasă. Există epidemii ocazionale, în general, începând cu o persoană infectată provenind de undeva din afara SUA. Majoritatea, dar în niciun caz toți oamenii care au avut rujeolă nu au fost vaccinați. Aproape toți fac o recuperare completă, cu o imunitate robustă, de lungă durată. Ultima moarte de rujeolă în SUA a avut loc în 2015, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). Sunt potențialele complicaţii ale rujeolei, inclusiv moartea la persoanele care nu pot fi vaccinate din cauza imunodeficienței, o justificare pentru revocarea drepturilor tuturor americanilor și stabilirea unui precedent pentru restricții și mai mari asupra dreptului nostru de a acorda sau refuza consimțământul pentru intervențiile medicale? În mod clar nu.

Multe complicații grave au apărut după vaccinarea cu ROR (vaccinul împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei) și sunt enumerate în prospectul producătorului, deși nu s-a dovedit o relație de cauzalitate. Potrivit unui raport realizat de Cochrane Collaboration – Organizatie Caritabila Britanică – în 2012, „Proiectarea şi raportarea rezultatelor de siguranţă în studiile de vaccinare ROR, atât pre- cât şi post-marketing, sunt în mare măsură inadecvate” (citat de Centrul național de informare privind vaccinurile).

Avocații obligativităţii vaccinării afirmă adesea că este nevoie de o rată de imunizare de 95% pentru a obține imunitatea populaţiei. Cu toate acestea, în raportul de lege Oregon, Mary Holland și Chase Zachary de la Şcoala de Drept NYU argumentează că imunizarea completă a populaţiei și eradicarea rujeolei sunt imposibil de realizat, de aceea un obiectiv mai bun pentru populaţie ar fi prevenţia și controlul bolilor. Cel mai bun rezultat ar decurge, după cum susțin ei, din consimțământul informat, comunicarea mai deschisă și abordările bazate pe studii de piaţă.

Chiar și fără a ține seama de efectele adverse ale vaccinului, rezultatele vaccinării aproape universale nu au fost complet benefice. Varicela, când apare, este de patru până la cinci ori mai nocivă decât în perioadele de pre-vaccinare, conform revistei Lancet Infectious Diseases, din cauza modificării distribuției de vârstă: mai mulți adulți, a căror imunitate bazată pe vaccin a scăzut, și mai mulți sugari, care nu mai beneficiază de imunitate pasivă de la mama lor imună natural pentru a îi proteja în perioada cea mai vulnerabilă.

Varicela este o problemă dificilă, iar vaccinarea forțată în masă probabil nu o va rezolva. Măsuri mai bune de sănătate publică – detectarea din timp, identificarea surselor și izolarea; un vaccin mai eficient și mai sigur; sau un tratament eficient sunt în schimb necesare. Între timp, cei care aleg să nu se vaccineze acum pot declanşa un focar sau pot fi izolați. Pacienții imunosupresați ar putea alege izolarea în orice caz, deoarece persoanele vaccinate pot, de asemenea, transmite rujeola, chiar dacă nu sunt bolnavi ei înşişi.

Probleme pe care Congresul este necesar să le ia în considerare:
– Producătorii sunt practic imuni la răspunderea pentru produse, astfel încât stimularea dezvoltării unor produse mai sigure este mult diminuată. Producătorii pot chiar refuza să pună la dispoziție un produs considerat mai sigur, cum ar fi vaccinul monovalent împotriva rujeolei, în locul ROR (pojar-oreion-rubeolă). Refuzul consumatorilor este singurul stimulent pentru a face un produs mai bun;
– Există conflicte enorme de interese care implică relații lucrative cu furnizorii de vaccinuri;
– Cercetarea posibilelor efecte adverse ale vaccinurilor este anulată, la fel ca și disidențele profesioniștilor;
– Există multe mecanisme teoretice pentru efectele adverse ale vaccinurilor, în special la copiii cu creier și sisteme imunitare în curs de dezvoltare. Rețineți efectele devastatoare ale virusului Zika sau rubeolei asupra dezvoltării copiilor, chiar dacă adulții pot avea infecții ușoare sau asimptomatice. Multe vaccinuri conțin virusuri vii care se intenționează să provoace o infecție ușoară. Creierul copiilor se dezvoltă rapid – orice interferență cu simfonia complexă de dezvoltare ar putea fi distrugătoare;
– Vaccinurile nu sunt nici 100% sigure, nici 100% eficiente. Nici nu sunt singurele mijloace disponibile pentru controlul răspândirii bolii.

AAPS – Asociaţia Medicilor şi Chirurgilor Americani – consideră că drepturile la libertate sunt intransferabile. Pacienții și părinții au dreptul de a refuza vaccinarea, deși persoanelor potențial contagioase le pot fi restricționate deplasările (de exemplu, ca în cazul Ebola), după cum este necesar pentru a-i proteja pe alții împotriva unui pericol clar și prezent. Persoanele nevaccinate care nu prezintă nicio expunere la o boală și nicio dovadă a unei boli, nu reprezintă un pericol clar sau prezent.

AAPS reprezintă mii de medici în toate specialitățile la nivel național. A fost fondată în 1943 pentru a proteja medicina privată și relația pacient-medic.

Cu respect, a dvs.
Jane M. Orient, MD, director executiv
Asociația medicilor și chirurgilor americani


Citiţi şi:

Argumente împotriva vaccinărilor obligatorii. Vaccinare sau criptototalitarism? 
Scrisoare deschisă a Alianței Părinților către Parlament, împotriva vaccinării obligatorii  
SUA: Food and Drug Administration publică dovezi ce arată că vaccinul DTP poate cauza autism 

 

yogaesoteric
26 ianuarie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More