Intoxicarea informativă nord-americană și spaniolă asupra Venezuelei a depășit ticăloșia

De la începutul acestui an, Venezuela, țara cu cele mai mari rezerve de petrol din lume, este sub asediul puterilor globaliste, exercitat în principal prin administrația Statelor Unite. Sub binecunoscutul pretext mincinos al intenției de a apăra „drepturile omului”, Washingtonul a impus sancțiuni dure Venezuelei, chipurile, pentru a salva poporul de dictatura lui Nicolas Maduro. 

Datele „din teren” arată însă o cu totul altă situație și anume că președintele Maduro urmărește pe toate căile să păstreze independența și suveranitatea țării sale. Ceea ce este mai grav este că sancțiunile impuse de alianța globalistă produc o imensă suferință populației din Venezuela, suferință pe care neoconii americani și întreaga mass-media occidentală care le este aservită, o interpretează cu cinism ca fiind produsă de „dictatorul Maduro”.

Este foarte ilustrativ un studiu publicat de Centrul pentru Cercetări Economice și Politice din Washington DC, condus de doi experți renumiți, Jeffrey Sachs și Mark Weisbrot. Rezultatele investigației arată că sancțiunile impuse de SUA au produs decesul a 40.000 de civili din Venezuela în ultimul an, iar alți 300.000 se află în stare de risc, adică pot muri oricând din aceleași cauze având la bază embargoul asupra alimentelor, medicamentelor sau resurselor energetice. În aceste condiții, spun cei doi experți, sancțiunile americane se circumscriu infracțiunii de „pedeapsă colectivă a populației civile, așa cum este ea descrisă atât de Convenția de la Geneva, cât și de cea de la Haga”.

În mod asemănător, Alfred de Zayas, raportor al ONU, a prezentat în anul 2018 un raport oficial prin care a concluzionat că sancțiunile impuse de Statele Unite în Venezuela constituie „crime împotriva umanității” ce este necesar să fie investigate sub imperativul Articolului 7 al Statutului de la Roma.

Cu toate acestea, pentru a prelua controlul asupra Venezuelei, administrația americană a încercat să efectueze în ianuarie 2019 o lovitură de stat prin care să instaleze, fără a avea la bază niciun fel de prevederi legale serioase, un nou președinte al țării, în persoana unei marionete formate timp de 10 ani de CIA, Juan Guaido. Din fericire pentru Venezuela, în marea sa majoritate, populația și armata au înțeles foarte repede stratagema perfidă la care recurge SUA și îl susțin în continuare pe președintele legitim ales, Nicolas Maduro.

În lunile care au trecut, sub coordonarea serviciilor secrete americane, au avut loc noi încercări de schimbare de regim și de modificare a percepției populației din Venezuela. Sunt folosite toate mijloacele: sabotaj economic, amenințări cu invazia militară, operațiuni secrete paramilitare, subminarea autorității guvernului Maduro în mediile de relații internaționale și, bineînțeles, o intensă campanie de propagandă și manipulare mediatică.

Iată un exemplu. În februarie 2019, așa-zisele „mișcări populare de opoziție” din Venezuela au incendiat două camioane cu „ajutoare” sub formă de alimente și medicamente pe care Statele Unite le trimitea, chipurile, populației din Venezuela. Incidentul a avut loc pe un pod situat în zona de frontieră dintre Venezuela și Columbia. Oamenii lui Guaidó au încercat să sustragă două tancuri ale armatei pentru a alunga oamenii de pe pod ca să nu fie martori la înscenarea ce tocmai urma să înceapă. Scopul „opozanților” era să dea ei înșiși foc celor două camioane și apoi să dea vina pe guvernul Maduro. După cum a explicat redacția site-lui estrategia.la, opoziția a pregătit inclusiv lunetiști străini pe partea columbiană, pentru cazul în care cineva ar fi intervenit pentru a împiedica incendierea.

Opozanţi venezueleni arzând cutii cu ajutoare din două camioane în zona de frontieră cu Columbia, înainte de a intra în Venezuela.

Secțiunea de pod corespunde Columbiei, unde camioanele au fost arse de oamenii lui Guaidó.

Totul a făcut parte dintr-o vastă campanie de intoxicare mediatică desfășurată de presa centrală de limbă engleză și spaniolă pentru Europa și pentru toate țările din America Latină și de Sud. Din întreaga UE, Spania este țara care cooperează cel mai mult în manipularea mediatică a opiniei publice asupra situaţiei reale din Venezuela. Știrile difuzate de aceste posturi au comentat îndelung, cu mult dramatism prefăcut și lacrimi de crocodil, „cruzimea” dictatorului Maduro și a oamenilor săi, care „plini de reavoință” ar fi dat foc ajutoarelor destinate bieților civili nevinovați, pe care Maduro i-ar ține în suferință…

Într-un război de a Cincea Generație, într-un context de război mediatic și ştiri false, observăm așadar că se urmărește implantarea (din păcate adeseori cu succes) în opinia publică mondială a convingerii că în Venezuela ar exista un război civil, că oamenii mor de foame pe străzi sau că guvernul Maduro și-ar asasina adversarii în dreapta și în stânga.

În tot acest context, Grupul Lima, cuprinzând țările din America de Sud care sprijină SUA, a fost determinat să se declare de acord cu o eventuală invazie militară americană în Venezuela. Intervenția a fost încuviințată în special de guvernele din Brazilia, Columbia și Peru, țări aflate sub totalul control al Washingtonului.

În data de 20 septembrie 2019, fostul vicepreşedinte al Venezuelei, Jorge Jesús Rodríguez Gómez, care în prezent este ministru al Departamentului de comunicare, cultură și turism, a explicat cum oamenii lui Guaidó împreună cu traficanții de arme și droguri din Columbia au acționat în vederea operațiunii militare în care s-a dat foc la ajutoarele umanitare pentru a învinui apoi guvernul Maduro. Conform postului de televiziune Telesur, explicația a fost susținută de declarații ale unor membri ai brigăzilor paramilitare columbiene care au descris că Juan Guaido a fost escortat în Columbia, cu o zi înainte de operațiune, de către gruparea de traficanți Los Rastrojos. Pentru a rămâne cu un original souvenir din toată această aventură, Guaido s-a și fotografiat cu membrii grupării teroriste, așa cum prezintă de exemplu site-ul actualidad.rt

Conform site-lui mai sus amintit, în fața acestor evidențe ale fotografiilor lui Guaido cu vestiți traficanți de arme și droguri din Columbia, politicienii pro-americani și media aservită intereselor globaliste au răspuns cu obișnuitul lor tupeu halucinant, care frizează ridicolul: „Da, Juan Guaido s-a fotografiat cu acele persoane, dar a făcut asta doar din bunăvoință, neștiind cu cine are de-a face”.

Citiți și:

De ce își doresc globaliștii să invadeze Venezuela?

SUA vrea să controleze Venezuela prin masonul Juan Guaido

Venezuela şi ceea ce mass-media nu-ţi spuneyogaesoteric

1 octombrie 2019

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More