Între animalic şi sublim

Există adânc înrădăcinată prejudecata că “toată lumea ştie să facă dragoste. Nu este nevoie de indicaţii pentru a face asta“. Desigur că deseori aţi auzit această afirmaţie. Este la fel de stranie ca şi cum ai fi sigur că un copil poate învăţa să meargă (care este tot un instinct, la fel ca şi sexualitatea), fără să fie deloc ajutat. Teoretic este posibil, dar ce stângăcie şi cât de greu va învăţa singur!

Cei ce rostesc afirmaţia amintită, dacă s-ar gândi mai bine şi-ar fi dat seama că ei se mulţumesc, de fapt, atunci când fac dragoste, cu un act instinctiv, întru totul identic cu cel al animalelor, o simplă copulaţie în care se întâlnesc două sexe. Câţi bărbaţi şi câte femei nu fac la fel? Mult mai mulţi decât vă imaginaţi. Aceştia nu ar trebui să spună că fac dragoste. Ei se împreunează, nimic mai mult. Datorită proastei înţelegeri a importanţei plăcerii şi a iubirii în viaţa unui cuplu, foarte mulţi trăiesc cu ideea că a face dragoste nu presupune decât a consuma un act fizic a cărui finalitate este obţinerea orgasmului. Dincolo de aceasta, a trăi cu adevărat ceea ce numim în grabă plăcerea este de fapt ceva cu totul special, de care cu toţii simţim că avem nevoie, chiar dacă suntem sau nu suntem conştienţi de aceasta.

Să acordăm plăcerii locul pe care îl merită în viaţa noastră! Cu siguranţă că de foarte multe ori am simţit plăcere în diferite momente ale vieţii noastre: fie privind un răsărit de Soare, fie mâncând ceva bun, fie făcând dragoste cu o fiinţă iubită. Ne-am lăsat pătrunşi de această senzaţie, am trăit mai mult sau mai puţin intens, în funcţie de câtă sete de viaţă aveam în acel moment, dar am reuşit oare să păstrăm această stare tot timpul?

Haideţi să ne imaginăm că tot ceea ce am face ne produce o foarte mare plăcere. Ne vom da cu uşurinţă seama că viaţa ne este dată nu pentru a ne face griji, pentru a ne lăsa cuprinşi de depresii, nelinişti sau supărări, ci, din contră, să ne bucurăm de fiecare clipă şi de fiecare moleculă de aer pe care o inspirăm. Dacă am face în aşa fel încât să simţim că orice atingere din în cursul unei zile ne înfioară, ne produce tot atâta plăcere ca atunci când ne lăsăm mângâiaţi de iubitul sau iubita noastră, atunci viziunea asupra vieţii va fi cu totul alta. Experimentaţi şi veţi vedea că nu veţi regreta!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More