Învățarea de limbi străine ar putea deveni mult mai ușoară în viitor…

 

Într-un nou studiu publicat în revista Science of Learning, cercetătorii au arătat că anumite cantități mici de stimulare electrică aplicată prin intermediul unor „urechi” special concepute îmbunătățesc abilitățile participanților adulți de a recunoaște tonurile de limbi străine – un efect care a durat după stoparea stimulării.

„Oamenii percep excelent sunetele”, se arată în introducerea lucrării. Prin stimularea nervului vag folosind componentele urechii, grupul a fost mai capabil să identifice și să distingă mai bine patru dialecte diferite din limba mandarină, după cum relatează Inverse. Este impresionant, deoarece diferențierea dintre aceste patru accente asemănătoare este extrem de dificilă pentru vorbitorii nativi de limba engleză, care nu sunt obișnuiți să vorbească limbile tonale.

În general, participanţii au înregistrat o îmbunătățire de 13% în a distinge o pereche de tonuri de mandarină, în comparație cu cei care nu au primit stimularea creierului – deși efectul a fost aproape imperceptibil la tonuri mai dificile.

Același efect ar putea fi generalizat în învățarea tiparelor sonore ale altor limbi, potrivit cercetătorilor.

„În general, oamenii tind să se descurajeze de cât de greu poate să fie să înveți limbi străine. Dar dacă ai putea oferi cuiva rezultate mai bune cu 13-15% după prima sesiune de stimulare, poate că ar fi mult mai probabil să vrea să continue”, a spus Matthew Leonard, profesor asistent de chirurgie neurologică la Universitatea din California, San Francisco, coautor al studiului.

Cercetătorii investighează acum dacă extinderea sesiunilor de învățare cu stimulare ar putea îmbunătăți efectul pentru tonurile mai dificil de diferențiat.


Citiţi şi:

Precum în MATRIX: S-a descoperit o metodă de stimulare cerebrală care permite «încărcarea» informaţiilor în creier şi învăţarea ultra-rapidă

Un singur zâmbet natural poate stimula creierul uman precum 2.000 de ciocolate!

 

yogaesoteric
8 septembrie 2020

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More