Există cipuri în măşti, dar cu ce scop? Explicaţiile «liniştitoare» sunt doar pentru cei daţi cu șmirghel pe creier

 

O informaţie agită opinia publică de câteva săptămâni: se spune că în anumite măști de protecție împotriva Covid-19 sunt introduse cipuri. O invenție? Un zvon fără nicio bază? Nu chiar: într-adevăr, unele modele de măști sunt echipate cu cipuri!

Numai că nu au puterea de a te spiona, spun producătorii… Departe de a fi o practică generalizată, această tehnologie este de fapt folosită pentru a afla… numărul de spălări la care sunt supuse măștile reutilizabile, mai precizează ei.

Un cip cunoscut pentru distribuția în masă

De la începutul crizei, o companie franceză comercializează măști pentru profesioniști echipate cu un cip RFID. Acesta este cunoscut pentru faptul că a „revoluționat” industria. Este atașat și cardurilor de credit sau pe etichetele hainelor și este legat direct la o antenă.

Odată activat, „transmite datele sale de identificare prin respectiva antenă […]. Informațiile sunt apoi preluate și procesate în baza de date corespunzătoare: nume, preț, stoc, data de expirare”, explică cercetătorii. Mai presus de toate, cu un cip RFID nu mai ai nevoie cod de bare. Permite „scanarea a sute de etichete simultan, chiar în prezența obstacolelor și până la zece metri distanță”. Așa procedează acum magazinul Decathlon, unde tot ce e nevoie să faci este să pui obiectele cumpărate într-un coș pentru ca acestea să fie identificate, iar prețul total va fi afișat pe ecran.

„Masca este monitorizată, nu utilizatorul” (!)

La ce folosește o astfel de tehnologie în cazul măștilor? UBI Solutions a integrat cipuri RFID, precum și un QRcode, astfel încât utilizatorul să poată „controla numărul de spălări cu ajutorul unei aplicații pentru smartphone”, se arată pe site-ul oficial. Și astfel să nu depășești limita garantată. Compania, care se adresează profesioniștilor, a dezvoltat deja acest sistem și pentru lenjeria de pat din spitale.

„Scopul acestei tehnologii nu este de a urmări acțiunile persoanelor sau de a le atinge libertățile, asigură președintele UBI, lider european în domeniu. Masca este monitorizată, nu utilizatorul. Nu există nicio legătură între identitatea celui care o poartă și mască.” Deocamdată…

Întrebările legate de cip-uri nu s-au născut odată cu criza coronavirusului. „Ele au circulat în special cu privire la cipurile subcutanate, nu neapărat la cele care se află în obiecte, care au intrat acum în atenția conspiraționiștilor”, spune Rudy Reichstadt, fondatorul Conspiracy Watch. „Există fantezia că cineva urmăreşte să controleze populația, să ne geolocalizeze sau să inițieze o fază de transhumanism. Chiar, în unele teorii, unii vor să ne otrăvească. Aceste cipuri ar fi folosite pentru a ne injecta cu otravă care ne-ar modifica facultățile intelectuale. Există tot felul de fantasme în spatele acestor cipuri”, notează Rudy Reichstadt.

Explicaţiile acestui aşa-zis „expert” sunt similare celor din scenele filmelor americane în care, atunci când ea îşi prinde soţul cu amanta în pat, el raspunde: „Nu este ceea ce crezi!”.

Cipul din mască e din categoria internetului obiectelor despre care se vorbeşte cât se poate de oficial deja de ani de zile. Cât despre geolocalizare, mai este oare cineva, înafara acestui lunatic stupid, care nu ştie că se practică la scară largă prin intermediul telefoanelor? Iar transhumanismul a coborât demult din literatura sf în Silicon Valley…

În iminenta societate fără cash, nu doar oamenii vor avea cip (la început în acte şi cardul bancar şi mai apoi în carne) ci şi lucrurile pe care le folosesc, aşa cum a fost profeţit în Apocalipsă, 13:17: „Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.”

Sistemul va şti nu doar ce face omul, ci şi ce face omul cu obiectele sale, de la momentul achiziţiei şi până la groapa de gunoi, inclusiv dacă le-a dat de pomană sau a făcut vreun troc cu ele. Iar întreaga construcţie are nevoie de internet, de aceea se grăbeşte implementarea 5G, care va face posibil acest flux masiv de informaţie.


Citiţi şi:

Cifrele și scopurile reale ale pandemiei

Ce este internetul trupurilor umane și cum urmează să schimbe lumea noastră? 
Farsa și agenda diabolică a unui «blocaj universal»
 

yogaesoteric
8 septembrie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More