Învăţaţi să experimentaţi iubirea în suflet

Actul erotic, în esenţa sa, nu este decât exprimarea ardentă a căutării fiinţei de a-şi depăşi propriile limite, de a evada din limita închistatoare a propriului ego şi de a fuziona cu ceea ce este real, perfect, divin în ea însăşi şi în fiinţa iubită.

Cu alte cuvinte, se folosesc chiar paşii de care vorbea Rajneesh – sex, dragoste, rugăciune. Ce se întâmplă, de fapt, în aceşti paşi? Fiinţa caută unicitatea, caută să iasă, dacă vreţi, din limitele sale, şi pe această cale, transcenderea, autodepăşirea se fac cu ajutorul altei persoane, cu ajutorul fiinţei iubite. La început, apropierea şi atracţia fizică sunt o primă dorinţă de a ieşi din tine, la nivelul cel mai grosier, e drept, dar este o primă evadare totuşi, chiar dacă o evadare ratată în final. De ce? Pentru că nu poţi ieşi cu adevărat, fizic, din tine.

Această evadare în contopirea sexuală este de foarte scurtă durată; de aceea, abia momentul în care ajungi să te întâlneşti cu celălalt în plan sufletesc, este o primă evadare reală din corpul tău, prin intermediul sufletului care îl percepe pe celălalt. Atunci apare o primă decondiţionare, căci în momentul respectiv devii independent de trupul celuilalt. De ce? Pentru că în acel moment eşti deja în contact cu sufletul celuilalt, şi atunci poţi suporta, de exemplu, separarea fizică. Doi oameni care se iubesc doar la nivel sexual, nu pot să suporte separarea, pentru că ei nu au reuşit să „iasă din corp”, şi despărţirea fizică îi lasă pur şi simplu singuri. Dar dacă doi iubiţi au depăşit acest nivel şi au ajuns la nivelul iubirii sufleteşti, atunci ei se pot despărţi fizic pentru că rămân mai departe uniţi sufleteşte, acceptând mai uşor această pierdere a contactului trupesc. Ceea ce îi uneşte acum aparţine unui alt plan, superior şi mult mai stabil.

yogaesoteric

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More