Iohannis vrea cu orice preț educație sexuală în școli

 

Președintele Klaus Iohannis nu se lasă și retrimite în Parlament pentru reexaminare legea care oprea deriva sub numele de „educația sexuală” din școli. Iohannis nu a renunțat să se opună legii nici după ce, în septembrie, Curtea Constituțională a decis că actul normativ este constituțional, respingând sesizarea președintelui ca neîntemeiată.

Iohannis spune însă că înlocuirea noțiunii de „educație sexuală” cu cea de „educație sanitară” și introducerea obligativității obținerii acordului scris al părinților a generat critici din partea experților din domeniul educației și a organizațiilor neguvernamentale.

Iohannis nu este de acord nici cu obligativitatea existenței acordului din partea părinților, ci vrea ca educația sexuală să fie obligatorie indiferent de opțiunea familiei.

„Această măsură legislativă este de natură să creeze un obstacol în realizarea interesului superior al copilului, astfel cum acesta este prevăzut de convențiile internaționale la care România este parte și care trebuie să primeze dreptului părintelui de a decide pentru copilul său”, vrea președintele să argumenteze scoaterea părinților din procesul de educație al copiilor.

Citiţi şi:

Iohannis a lansat «România Educată», așa-zisul său proiect de țară. O sumă de clișee și idei preluate de la rețeaua ONG-urilor progresist-globaliste
Mult rău a făcut Iohannis României (I)

 

yogaesoteric
15 noiembrie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More