Iranul vrea Israelul anihilat

 

Iranul este în continuare de părere că Israelul trebuie anihilat, a declarat un oficial al regimului de la Teheran, după ce ministrul britanic de externe a afirmat că actualul guvern iranian are o poziţie nuanţată faţă de statul evreu.

În pofida remarcilor lui Philip Hammond, aflat în Iran cu ocazia redeschiderii, în luna august, a ambasadei Marii Britanii la Teheran, un oficial iranian a negat că politica guvernului său faţă de Israel s-a schimbat şi a spus că statul evreu ar trebui anihilat, scrie Jerusalem Post.

„Poziţia noastră împotriva regimului sionist uzurpator nu s-a schimbat deloc; Israelul ar trebui anihilat şi acesta este sloganul nostru”, a declarat consilierul pe probleme de relaţii externe al preşedintelui Parlamentului iranian, Hossein Sheikholeslam.

După deschiderea reprezentanţei diplomatice, ministrul britanic a afirmat că guvernul iranian a dat dovadă de o abordare mai nuanţată decât a predecesorului său faţă de conflictul cu Israelul.
Hammond a adăugat că Teheranul va fi judecat pe baza acţiunilor, nu a vorbelor.
„Ce urmărim noi este comportamentul Iranului, nu numai faţă de Israel, ci şi faţă de alţi jucători din regiune, ce va reconstrui încet senzaţia că Iranul nu mai este o ameninţare pentru ei”, a spus Hammond.

Sheikholeslam a ţinut să nege şi afirmaţiile ministrului britanic potrivit cărora ostilităţile din trecut dintre Iran şi Marea Britanie ar trebui uitate. „Teheranul nu va uita niciodată trecutul şi acţiunile colonialiste ale Marii Britanii”, a spus Sheikholeslam.

Ambasada Marii Britanii a fost redeschisă la patru ani după ce a fost atacată de protestatari.


Citiţi şi:

Israelul doreşte o confruntare permanentă cu Iranul

Comercianţii israelieni vând arme Iranului?

O perspectivă ce se conturează – Lumea fără Israel

 

yogaesoteric
10 noiembrie 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More