Ison, cometa secolului – o ameninţare considerabilă pentru pământeni

 

Noi informaţii indică faptul că marile puteri ale lumii se pregătesc pentru un eveniment catastrofal

de Adrian Nicoară
 
În urmă cu două luni publicam pe site-ul nostru mesajul transmis de profesorul yoga Gregorian Bivolaru participanților la Tabăra spirituală yoghină de vacanță de la Costinești, referitor la anumite evenimente catastrofale ce este posibil să se producă în următoarele luni. În ultima perioadă au apărut noi date, însoțite de declaraţii şocante ale autorităților, care confirmă că un asemenea dezastru ar putea avea loc foarte curând.

Guvernul american a recunoscut recent printr-o declaraţie publică fără precedent în istorie faptul că omenirea se află sub o teribilă ameninţare. Într-o dezbatere televizată, transmisă în direct de postul naţional american ABC News, Janet Napolitano, Secretarul Securităţii Interne a Statelor Unite, a afirmat că este extrem de probabil să se producă o furtună electromagnetică de mari proporţii care ar putea paraliza nu doar Statele Unite, ci chiar întregul glob pământesc. Janet Napolitano a afirmat că această uriaşă furtună electromagnetică provenită de la Soare „s-ar putea întâmpla oricând”. 

Probabil pentru a nu crea panică, oficialităţile americane au fost destul de laconice în oferirea unor explicaţii privind cauzele care ar putea conduce la un asemenea dezastru. Conform opiniei mai multor oameni de ştiinţă, ameninţarea cea mai probabilă se pare că vine de la celebra cometă Ison. Această cometă a fost descoperită pe 21 septembrie 2012 şi, curând după aceea, datorită importanţei sale, a fost supranumită „Cometa Secolului”. Începând cu data de 6 noiembrie ea va putea fi văzută de pe Pământ cu ochiul liber.

Acest corp ceresc face parte din categoria cometelor care „zgârie” Soarele – comete „sungrazing”, cum le numesc astronomii americani. Denumirea provine din faptul că ele se apropie foarte mult de Soare în momentul în care trec pe lângă el. Multe dintre cometele de acest tip nu supravieţuiesc călătoriei în jurul Soarelui pentru că, deşi nu se lovesc direct de suprafaţa solară, sunt totuşi distruse de radiaţii (fiind alcătuite într-o mare proporție din gheață). Ison se apropie vertiginos de Soare, cu o viteză foarte mare, în continuă creștere, ceea ce are ca efect faptul că în jurul ei se creează un înveliş foarte reactiv de plasmă. Potrivit studiilor realizate de NASA, cometa va atinge periheliul (punctul cel mai apropiat de Soare) la data de 28 noiembrie 2013, la o distanţă de circa 1 milion de kilometri de suprafaţa Soarelui, în acel moment ea atingând viteza uriaşă de 684 000 km pe oră. Oamenii de ştiinţă consideră că şansele ca Ison să se descompună sunt destul de mari, însă influența generată de apropierea ei de Soare poate determina furtuni electromagnetice ce ar avea un efect devastator asupra Pământului. De asemenea, dacă sub influenţa Soarelui Ison se sparge în bucăţi mai mici, traiectoriile acestor fragmente au reale şanse să intersecteze Terra. Conform unui studiu efectuat în anul 1991, s-a ajuns la concluzia că un asteroid cu diametrul de 200 de metri care ar lovi Pământul ar putea avea efectul unei explozii a 1000 de tone de exploziv şi ar duce la decesul a aproximativ 1 milion de oameni, iar un asteroid cu diametrul de 400 de metri ar produce un efect echivalent cu 10 000 de tone de exploziv şi ar provoca moartea a aproximativ 1 miliard de oameni. Imaginile capturate de telescopul Hubble arată că în acest moment nucleul cometei Ison măsoară 6,5 kilometri în diametru.

Chiar şi în cazul în care cometa reuşeşte să treacă relativ întreagă de Soare şi să îşi vadă de drumul ei, există posibilitatea ca sub influenţa radiaţiilor solare ea totuşi să sufere unele modificări în ceea ce priveşte volumul. În mod cert, modificându-şi volumul, îşi va modifica şi traiectoria, care în consecinţă va deveni impredictibilă. Dacă această traiectorie ajunge destul de aproape de Pământ, coada uriaşă a cometei ar putea să „măture” planeta, ceea ce poate avea efecte cu totul dramatice pentru noi. În cazul cel mai fericit, la data de 26 decembrie, Ison va trece la 60 de milioane de kilometri de Pământ şi ne va oferi doar un impresionant spectacol astronomic.

În acest moment oamenii de ştiinţă sunt foarte rezervaţi în a face predicţii despre evoluţia cometei şi efectele trecerii ei pe lângă Soare. Este foarte greu de estimat dacă o parte din cometă se va dezintegra şi ce se va produce după aceea. În orice caz, unul dintre cele mai probabile efecte „secundare” ce ar putea să apară este un uriaş puls electromagnetic (EPM) care va lovi Pământul.

Michael Maloof, reprezentant al Departamentului Apărării al SUA a declarat că pulsurile electromagnetice ce pot surveni în curând datorită apropierii cometei Ison, ar putea distruge complet toate echipamentele electronice neprotejate. O asemenea amenințare era oricum așteptată în această perioadă, datorită apariției unor puternice explozii solare, având în vedere că Soarele îşi inversează în prezent polii magnetici, aflându-se într-un maxim al activităţii sale ce are o ciclicitate de 11 ani. Michael Maloof a afirmat că NASA a formulat o serie de îngrijorări legate de aceste evenimente care se apropie. Nu este exclusă apariția unei erupţii solare ce ar putea fi de două-trei ori mai mare decât Pământul însuşi. Dacă o altfel de explozie solară ar fi orientată spre planeta noastră, întreaga infrastructură ar fi compromisă: reţelele de internet şi telecomunicaţiile ar paraliza literalmente, dar nu numai, consecințele unui asemenea eveniment fiind dramatice într-o societate ce folosește la tot pasul energia electromagnetică. De asemenea, mai mulţi membri ai Congresului American, printre care Trent Franks, Robert Hermann şi Yvette Clarke au declarat că în cazul unei furtuni electromagnetice puternice ce ar lovi Pământul, America s-ar afla în faţa unui cataclism cum nu a mai cunoscut vreodată. Declaraţii similare au dat şi şefii CIA şi FBI. (Cei care cunosc limba engleză pot urmări aici aceste declarații.)

Ca un semnal foarte clar că lucrurile sunt cât se poate de serioase, numeroase site-uri din întreaga lume au publicat informaţia conform căreia Agenţia Naţională pentru Situaţii de Urgenţă din SUA (FEMA) a comandat încă din luna august 2013 conserve şi mâncare care rezistă mult timp. De exemplu, compania My Patriot Supply a furnizat provizii de alimente în valoare de 14,2 milioane de dolari. Acestea au fost deja introduse în buncărele de salvare. În plus, FEMA a comandat şi cantităţi uriaşe de apă plată şi antibiotice. 

Aceste informaţii se corelează şi cu ceea ce se constată pe plan militar: dacă până acum războiul din Siria era o prioritate pentru SUA, brusc se pare că planurile s-au schimbat. Până pe data de 5 noiembrie armata nu va mai face deplasări şi nu este admisă nicio permisie. Unităţile Gărzii Naţionale a SUA au încheiat pe 30 septembrie 2013 un curs intitulat „Controlul revoltelor”. În plus, încep să se confirme informaţiile despre existenţa unor trupe ruseşti şi germane pe teritoriul american, toate specializate în acţiuni de salvare în caz de dezastre. Aceste acţiuni sunt fără precedent! În SUA ele sunt prevăzute de Agenţia Naţională de Securitate numai atunci când se anunţă un potenţial dezastru. Doar atunci FEMA are obligaţia să deschidă procedura de achiziţionare de alimente neperisabile şi apă.

Şi în Rusia se petrec lucruri asemănătoare. Conform unor declaraţii din presa rusă, Ministerul de Interne îşi instruiește oamenii „pentru a fi pregătiţi în cazul unui dezastru major”. Mai mult decât atât, se pare că Rusia şi SUA au semnat un pact mutual prin care se angajează ca în caz de dezastru să poată face schimb de experţi.

Ar fi mult prea naiv din partea noastră să credem că toate aceste evenimente şi declaraţii – care iată că au fost prezentate chiar şi în mass-media oficială – nu reprezintă decât zvonuri lipsite de fundament. Este în acest moment cât se poate de evident că în anumite cercuri guvernamentale există informaţii foarte precise (ce au fost doar parţial făcute publice) care indică faptul că suntem expuși unei amenințări cât se poate de reale.
 

În cadrul lucrării scrise de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru „Programul planetar de acţiune urgentă NU APOCALIPSA!!!”, aceste evenimente au fost încă de multă vreme anticipate. Cu acea ocazie, profesorul Gregorian Bivolaru a dezvăluit o modalitate simplă de acțiune, inspirată de Dumnezeu, intitulată Metoda supremă și eficientă, care aplicată cu perseverență exemplară ne permite să preîntâmpinăm, cu ajutorul lui Dumnezeu, apariția unui dezastru planetar. Considerăm că este oportun să reamintim în acest context un fragment din mesajul pe care profesorul de yoga Gregorian Bivolaru l-a transmis în luna august 2013 cu privire la acest subiect: „Tocmai de aceea, începând cu data de 1 septembrie 2013 și până la data de 31 iulie 2014 inclusiv, vă rugăm, vă implorăm pe toți, pe toate să realizăm de mai multe ori pe zi Metoda supremă și eficientă, pentru a face astfel cu putință ca evenimentele apocaliptice ce sunt foarte posibile în lunile care vor urma să nu apară deloc pe această planetă. Vă rugăm să nu pierdeţi nicio clipă din vedere că doar noi, cei puţini, care ştim că se poate face totuşi ceva în această situaţie, mai precis care ştim să realizăm Metoda supremă şi eficientă, avem îndatorirea să facem neîntârziat ceva pentru ca aceste evenimente apocaliptice să nu se dezlănţuie deloc. Tocmai de aceea vă rugăm să daţi dovadă de abnegaţie, de bun-simţ, de responsabilitate şi să nu consideraţi într-un mod meschin că «Lasă că acţionează ceilalţi, pentru că eu am alte treburi mai importante de făcut!». Nu lunecaţi în această tentaţie periculoasă, pentru că nu ştim niciodată ce surprize cumplite ne aşteaptă dacă ne complacem în inerţie, în larvaritate, în egoism, în lene. Aşa să ne ajute Dumnezeu! AMIN!”Citiţi şi:


Mesaj important referitor la ceea ce este posibil să se petreacă pe planeta Pământ în următoarele luni 
Programul planetar de acţiune urgentă NU APOCALIPSA


yogaesoteric
23 octombrie 2013

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More