Israelul doreşte o confruntare permanentă cu Iranul


Secretarul britanic de externe Philip Hammond a declarat că Israelul doreşte un conflict permanent cu Iranul, adăugând că regimul din Tel Aviv nu ar fi acceptat niciun fel de concluzie la discuţiile nucleare dintre Iran şi grupul de ţări P5+1.

„Israelul doreşte o stare permanentă de confruntare şi nu cred că acest lucru este în interesul regiunii, nu cred că este în interesul nostru”, a declarat Hammond în cadrul unei sesiuni a Camerei Comunelor, la o zi după semnarea de către cele două tabere, la Viena, a unui mult aşteptat acord nuclear, numit Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA). JCPOA impune anumite limite asupra programului nuclear iranian în schimbul ridicării sancţiunilor aplicate împotriva Republicii Islamice.

Deşi preşedintele american Barack Obama şi vicepreşedintele Joe Biden încearcă să lanseze ideea unui acord minunat cu Iranul, numeroşi analişti consideră că SUA, şi implicit aliaţii săi, au pierdut enorm prin negocierea actualului tratat.

Remarcile lui Hammond sunt un răspuns la o serie de critici lansate de parlamentarul din opoziţie Ian Austin, care a declarat că acordul „a îngrozit” Israelul. Regimul israelian şi-a exprimat în mai multe rânduri opoziţia faţă de negocierile nucleare dintre Iran şi marile puteri.

Secretarul britanic de externe a declarat că întrebarea care ar trebui să se pună este ce fel de acord ar fi acceptat regimul din Tel Aviv. „Bineînţeles, răspunsul este că Israelul nu doreşte niciun acord cu Iranul”, a declarat el.

Hammond l-a criticat şi pe premierul israelian Benjamin Netanyahu, care a declarat că acordul dintre Iran şi marile puteri reprezintă o „capitulare” şi o greşeală de proporţii istorice. „El s-a exprimat clar că intenţionează să lupte până la capăt şi că Israelul va urmări să îşi folosească influenţa în Congresul SUA pentru a obstrucţiona progresul implementării acordului”, a menţionat Hammond. „Sunt încrezător că acest lucru nu se va petrece.”

Între timp, ambasadorul american la ONU, Samantha Power, a depus miercuri un proiect de rezoluţie către Consiliul de Securitate al ONU privind acordul nuclear iranian. În plus, Hammond a mai declarat că speră că Ambasada iraniană din Londra şi cea britanică din Teheran se vor redeschide până la sfârşitul anului. În noiembrie 2011, parlamentarii iranieni au votat cu o majoritate covârşitoare pentru întreruperea legăturilor diplomatice cu Marea Britanie ca răspuns la sancţiunile impuse asupra Băncii Centrale a Iranului datorită faptului că Teheranul a fost acuzat că ar dori să construiască arme nucleare.

Sursa: epochtimes-romania.com

Citiți și:

Statistici şi nu prea despre evrei

Povestea unei vorbe proaste: «antisemitismul»

 

yogaesoteric
23 septembrie 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More