Israelul șochează și permite cuplurilor de acelaşi sex să apeleze la serviciile mamelor surogat

Curtea Supremă din Israel a decis, în luna iulie, să permită cuplurilor de acelaşi sex să recurgă la mame surogat pentru a avea copii, o măsură salutată de unii ca fiind vitală pentru egalitatea în drepturi, dar văzută de conservatori ca erodând valorile familiei tradiţionale, relatează AFP.

Astfel, în termen de şase luni, vor fi ridicate restricţiile la serviciile unei mame purtătoare pentru cuplurile de acelaşi sex şi bărbaţii celibatari, a precizat Curtea.

Nu putem accepta daunele persistente şi contrare drepturilor omului” în privinţa mamelor surogat, a indicat preşedinta Curţii, Esther Hayut, în decizia sa.

Această decizie reprezintă apogeul unei lupte duse de peste 10 ani de către susţinătorii ridicării restricţiei la serviciile mamelor purtătoare pentru cuplurile de acelaşi sex şi bărbaţii celibatari.

În ceea ce privește drepturile homosexualilor, Israel se poate lăuda cu cele mai bune rezultate în această privinţă printre ţările din Orientul Mijlociu. Statul israelian are numeroşi reprezentanţi ai comunităţii LGBT (persoanele lesbiene, gay, bisexuale şi transgender) în parlament, dar până acum a fost interzisă accederea la serviciile unei mame surogat pentru cuplurile de acelaşi sex şi bărbaţii celibatari.

Astfel de cupluri recurgeau până în prezent la serviciile unor mame purtătoare în ţări ca India, Nepal, Thailanda şi SUA.

Serviciile mamelor surogat au fost legalizate în Israel în 1996, dar numai pentru cuplurile heterosexuale şi apoi pentru femeile singure, notează AFP, conform agerpres.

Citiți și:
O lesbiană a născut un metis…
Surogația – Exploatare a femeilor și trafic cu ființe umane. Cuplurile de același sex sunt principalii beneficiari ai tranzacțiilor cu copii
Mame surogat și-au revendicat copiii

 

yogaesoteric
14 noiembrie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More