Istoria este cu totul altfel. 17 întâmplări uimitoare despre care nu se învață la școală

 

Există foarte multe fapte istorice care nu se predau în școală din diverse motive, iar unele dintre acestea sunt chiar fascinante. Asemenea povești fac lumea să fie un loc mai interesant sau ni-i apropie pe cei pe care îi admiram și păreau de neatins.

1. Pe data de 17 noiembrie 1952, primul ministru al Israelului i-a oferit în mod oficial lui Albert Einstein postul de Președinte al Israelului, dar acesta a refuzat, motivând că nu se pricepe să lucreze cu oamenii.

2. Studiile recente de ADN au confirmat faptul că problemele de sănătate ale regelui Tutankhamon, precum malaria și osteoporoza, se datorau unui incest, adică părinții săi au fost frați.

3. În 1930, în timpul Marii Crize din Statele Unite ale Americii, femeile aveau destul de puține opțiuni în ceea ce privește vestimentația, așa că trebuiau să fie inventive. Au început să folosească saci de făină din bumbac pentru a face haine familiei, iar când producătorii de astfel de saci au aflat aceasta au început să producă saci cu diverse imprimeuri. Unii saci aveau chiar instrucțiuni despre cum trebuie spălați sau cum se pot face haine și păpuși din ei.

4. Cea mai mare pasăre din lume a fost descoperită în Argentina anului 1979 și este de fapt o fosilă de Argentavis Magnificens. Cercetătorii spun că această pasăre a trăit pe planeta noastră acum șase milioane de ani și avea anvergura aripilor între 6 și 8 metri, cu o înălțime totală de 2 metri.

5. În 1948 mai multe nave ce treceau pe lângă Malaysia au primit un semnal SOS ciudat. Respectiv două nave americane au primit semnalul de la o navă daneză pe nume SS Ourang Medan, iar mesajul spunea în felul următor: „Toți membrii echipajului, inclusiv căpitanul, sunt morți… și eu sunt pe moarte.” Când s-au dus în misiunea de salvare, ei i-au găsit pe toți pasagerii și membrii echipajului morți, ca și când ar fi fost înghețați, cu expresii îngrozite și mâinile în fața lor, apărându-se de ceva imaginar. Chiar și un câine a fost găsit într-o poziție similară, dar cel mai ciudat a fost că niciunul dintre trupuri nu prezenta niciun fel de rană vizibilă.

6. Motivul pentru care folosim amprentele ca metodă de identificare este pentru că a existat un caz în care doi oameni identici, cu același nume, au fost condamnați în același timp și au ajuns la aceeași închisoare, deși cei doi susțineau că nu s-au văzut niciodată și nu se cunoșteau. Cei doi într-adevăr nu erau rude.

7. Înainte de inventarea ceasului cu alarmă exista profesia de „trezitor”. Pe acest post erau angajați oameni care sunau la uși, băteau în geam și în uși cu un băț special făcut anume ca să te trezească.

8. În trecut, femeile din China își legau tălpile picioarelor ca să nu mai crească, pentru că picioarele mici erau considerate frumoase și feminine. Drept urmare, tălpile lor erau total deformate.

9. Folosind tehnologie specială, oamenii de știință au descoperit două piramide uriașe sub nivelul mării. Acestea par făcute din cristal gros și sunt mai mari decât piramidele din Egipt.

10. Se spune că de fiecare dată când Joseph Stalin era informat despre o persoană dispărută sau decedată el ordona ca aceasta să fie ștearsă din orice fotografie în care apăreau împreună. Deci se poate spune că Stalin a inventat PhotoShop-ul.

11. Există numeroși sfinți ale căror trupuri nu au putrezit. Un astfel de caz este cel al Sfintei Cecilia, care a fost martirizată în anul 250 după Hristos. Moaștele ei și o parte din veșmântul în care a fost îngropată au fost descoperite în anul 821, într-o criptă din catacombele sfântului Callist. Ea arată la fel ca acum 1200 de ani, când a fost descoperită, și sfidează astfel toate legile naturii. O poveste asemănătoare are și sfânta Maria Tiagi.

12. Monumentul Păstorului, din Staffordshire, Anglia are o inscripție misterioasă pe el: DOUOSVAVVM. Nimeni nu știe cine a scris-o sau ce înseamnă cu exactitate, dar multă lume crede că este un mesaj lăsat de Cavalerii Templieri pentru a putea fi găsită locația exactă a Sfântului Gral.

13. În timpul Războiului Civil American, generalul Joseph Hooker s-a asigurat mereu că soldații lui au o stare generală pozitivă și asta prin faptul că luau femei de oriunde ajungeau, cu sau fără voia lor, dar de cele mai multe ori, femeile adorau să se culce cu soldații. De aici vine și cuvântul din limba engleză „hooker”, adică prostituată.

14. Cele mai înspăimântătoare mumii din lume se află la muzeul Guanajuato Mummies și expresia de pe fețele lor te face să crezi că au fost îngropate de vii sau torturate până la moarte.

15. Între 1890 și 1910 heroina produsă de Bayer era vândută oricui ca fiind un înlocuitor pentru morfină, care nu dă dependență și, de asemenea, ca sirop de tuse pentru copii.

16. De-a lungul vieții, misticul rus Rasputin a supraviețuit multor tentative de asasinat. Într-o singură noapte el a fost otrăvit, înjunghiat și împușcat, iar asasinii au crezut cu adevărat că este nemuritor când au văzut că după toate acestea este încă în viață. Ca să-l ucidă, l-au împușcat de mai multe ori și l-au scufundat în apele râului Neva, iar trupul său neînsuflețit a fost găsit peste câteva zile.

17. Un babuin african, pe nume Jackie, a fost găsit de Albert Marr înainte de Primul Război Mondial, iar când a început războiul cei doi au intrat în armată împreună. Maimuța a menținut ridicat moralul soldaților și i-a anunțat de fiecare dată când se apropia inamicul. La sfârșitul stagiului militar Jackie a fost decorat pentru curajul de care a dat dovadă și a trăit fericit alături de stăpânul său, până în anul 1921.


Citiți și:

Cazuri faimoase de coincidenţe stranii

O scurtă incursiune în istoria mai puţin cunoscută a omenirii (1)
 

 

yogaesoteric
31 octombrie 2017

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More