Italienii au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva legii vaccinării obligatorii

 

Cititorii din Italia s-au adresat la începutul lunii iunie 2017 Health Impact News, cerând redacției să publice informații despre demonstrațiile masive care au avut loc pe întregul teritoriu al Italiei împotriva unei noi legi obligatorii privind vaccinurile. Cererea a venit în principal deoarece aceste știri au fost cenzurate în mass-media din SUA.

Francesca Alesse, care a lucrat cu echipa VAXXED pentru a prezenta filmul anul trecut în Italia, scrie:

„Într-un mod fără precedent, decretul-lege propus de ministrul sănătății a fost semnat de președintele de ședință italian Sergio Mattarella. Numai patru vaccinuri au fost obligatorii în Italia, iar acum numărul acestora a crescut la 12.

Niciun alt decret-lege nu a fost avansat atât de repede în sistemul legislativ italian, motivele acestei grabe sunt incomprehensibile, având în vedere că Istituto Superiore di Sanità (versiunea locală a CDC) a declarat contrar celor afirmate în decretul însuși, că nu există nicio urgență obiectivă. Nu există epidemii, numărul cazurilor de rujeolă sau meningită în anul curent a fost substanțial mai mic decât în anul precedent.”

Mii de părinți au protestat împotriva noii legi pe 3 iunie 2017, când au avut loc proteste și marșuri în 21 de orașe italiene.

Noua lege prevede consecințe grave pentru părinții care nu se conformează programului de vaccinare, inclusiv posibilitatea de a le fi luați copiii. În afară de protestele publice, se pare că există o puternică opoziție politică față de lege.

Elisabetta Bressan, un comentator italian pe Facebook, scria:
„Protestele vor crește aici, deoarece guvernul nostru a anunțat o lege care să introducă 12 vaccinuri obligatorii. Legea anunțată de Ministerul Sănătății prevede: 12 vaccinuri obligatorii necesare pentru a avea acces la sistemul preșcolar (vârsta 0-6 ani): fără vaccinare, copiii nu se vor putea înscrie, fără excepții; pentru școala obligatorie (vârsta 6-16 ani), dacă elevii nu au fost vaccinați, părinții vor plăti o amendă între 500 și 7.500 de euro pe an, iar dacă nu își pot permite, se va face dosar la Curtea Juvenilă, care ar putea suspenda drepturile părintești pentru a-i obliga să își vaccineze copiii.
Aceasta prevederi au început să fie aplicate la debutul anului școlar (septembrie 2017).
S-a estimat că mai mult de 800.000 de copii urmează să fie vaccinați masiv într-un timp foarte scurt.

După cum știți, Italia a fost aleasă în 2014 ca țară principală pentru campania mondială de vaccinare a OMS, cofinanțată de Fundația Bill & Melinda Gates, prin urmare, ceea ce se petrece aici poate afecta și alte țări.”

În alte comentarii trimise pe Facebook, Elisabetta Bressan sugerează că noua lege obligatorie privind vaccinurile are legături financiare puternice cu compania farmaceutică GlaxoSmithKline, care ar putea beneficia de peste 1 miliard de euro pe care Italia îi va investi în următorii patru ani. Ea scrie:

Aici este conferința de presă a ministrului sănătății, dna Lorenzin, explicând legea vaccinării. La deschiderea conferinței, toți oaspeții sunt prezentați presei, inclusiv dr. Ranieri Guerra, prezent în calitate de director general pentru Prevenția Bolilor în cadrul Ministerului Sănătății. (Bărbatul stând în dreapta doamnei Lorenzin).

Pe site-ul guvernului este publicat curriculum vitae al domniei sale, în care puteți vedea, la pagina 6, că este membru al consiliului Glaxo Smith-Kline Foundation.

Pe site-ul Fundației se oferă informații suplimentare: «În 1987, a fost recunoscută de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) drept ‘centru de colaborare în domeniul formării personalului medical’, iar în 1997 a fost un ‘centru de colaborare pentru managementul spitalicesc’ din Italia.»

Site-ul Fsk.it aparține Fundației Smith Kline, care este finanțată de GLAXOSMITHKLINE SpA, precum și prin veniturile obținute din proiectele proprii.

Membrii consiliului de administrație, așa cum este indicat aici, sunt desemnați de Ministerul Sănătății, Ministerul Economiei și Cercetării, Ministerul Economiei, ISS, Consiliul de Stat și GlaxoSmithKline SpA și aprobă Planul de activitate al FSK anual.

Membrii consiliului de administrație (inclusiv dl Ranieri Guerra) sunt numiți, printre altele, de:
– Ministerul Sănătății, reprezentat în cadrul conferinței de presă de către ministrul Beatrice Lorenzin;
– ISS, Institutul Superior de Sănătate, reprezentat de dr. Walter Ricciardi;
– același GlaxoSmithKline S.p.A.Vaccinuri și medicamente (Glaxo face 1 miliard de euro pe seama Italiei).

Vorbim despre o investiție de 1 miliard de euro în Italia pentru următorii 4 ani, inclusiv anul 2016 și anii de referință pentru Noul Plan Național de Vaccinare 2017/2019 promovat de Ministerul Sănătății.”


Citiți și:

Vaccinarea obligatorie în Italia aduce mamele în pragul disperării: Mai bine avortez, decât să fiu forțată să îmi vaccinez copilul

Manifestaţii împotriva vaccinului Gardasil pe străzile Columbiei
 

yogaesoteric
12 decembrie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More