Iubirea, de la vis la realitate

Mihail Labkovskii este un psiholog rus celebru, cunoscut pentru declaraţiile sale dure, dar adevărate despre relaţii şi iubire. Având peste 30 de ani de experienţă în domeniul psihologiei practice, el a tras câteva concluzii despre cum experiența salvează familii şi vieţi.

Iată câteva dintre sfaturile psihologului rus.

Pentru cei care îşi caută iubirea

– Nimeni nu are nevoie de cei care nu au nevoie de ei. Cel care se acceptă aşa cum este, trăieşte o viaţă intensă, plină de momente frumoase, în ciuda tuturor problemelor.

– Dacă la primele trei întâlniri te simţi prost în compania unui bărbat, nu mai accepta o a patra întâlnire. La primele întâlniri, bărbatul se prezintă cum poate el mai bine, iar dacă te simţi incomodă în compania lui, atunci nu vei fi niciodată fericită alături de el.

– Femeile tinere, frumoase şi de succes, dar care nu-şi pot găsi un iubit, înseamnă că nu ştiu să se adapteze unei relaţii şi le este frică de ea.

Pentru cei care sunt într-o relaţie

– Orice femeie care ani întregi stă acasă şi are grijă doar de casă şi de copii se degradează. Este inevitabil. Până la urmă, bărbatul se va plictisi şi va căuta o aventură. De aici până la divorţ mai este doar un pas.

– Dacă simţi o presiune în prezenţa lui, despărţiţi-vă. Nu-ţi fie frică să fii singură. Niciun bărbat nu merită ca tu să te autodistrugi pentru el, să te îndepărtezi de adevărata ta natură pentru el, să uiţi de dorinţele şi necesităţile tale. Niciunul!

– Totul este simplu: el este aşa cum este, tu eşti aşa cum eşti. Ori sunteţi împreună, ori vă despărţiţi. Cel mai bine este să faceţi aceasta înainte de a se naşte un copil şi a de lua împreună o casă în rate.

Pentru toţi

– Nu poţi să porţi o mască toată viaţa. Este mai dureros să fii dezamăgit decât să arăţi adevărata ta faţă de la început.

– Oamenii care nu se iubesc pe ei nu sunt capabili să iubească, din acest motiv nu vor avea o relaţie fericită niciodată.

– Trebuie să înţelegi ce se petrece în capul tău. Dacă o femeie spune „Am iubit”, înseamnă că iubirea nu a existat cu adevărat. A fost doar o istorie despre un „dealer de droguri” care i-a livrat dozele necesare de suferinţă. Când vorbeşti despre iubirea adevărată, spui cât de fericit(ă) ai fost.

– Dacă nu îţi place cum se comportă el, sau ea, cu tine, face gesturi, acțiuni care te rănesc, spune-i doar o singură dată. Dacă atitudinea lui/ei nu se transformă, spune-i la revedere!

– Un om normal nu va rămâne într-o relaţie în care nu este respectat. Mai mult decât atât, el nu începe o astfel de relaţie.

Citiți și:

Angajament şi iubire conştientă într-un cuplu spiritual

Ştiinţa relaţiilor de lungă durată. Care sunt cei trei factori-cheie ce întreţin o astfel de relație fericită

Genetica şi tantra – secretele neuro-hormonilor şi fericirea în cuplu (1)

yogaesoteric

29 ianuarie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More