Iubirea necondiționată ca energie subtilă, sublimă, ce vine de la Dumnezeu, începe cu tine

 

Oamenii tind să ceară altora ceea ce lor înşişi le este greu să dăruiască. Aşteptăm şi cerem altcuiva ceea ce nouă ne este greu să dăruim… Iubire necondiţionată! Dacă aşteptam ca altcineva să ne facă să ne simţim iubiţi, doriţi, să ne facă să ne simţim în siguranţă… ar fi timpul să înţelegem ce se petrece de fapt. În primul rând, ar trebui să simţim toate aceste sentimente faţă de noi înşine, apoi să cerem altcuiva să ni le ofere. A iubi necondiţionat înseamnă a iubi fără reţineri, îngrădiri, sau constrângeri. Dacă noi înşine nu ne oferim o astfel de iubire, atunci care este punctul de referinţă la care raportăm iubirea care ne-ar împlini viaţa? Cum să ştim ce căutăm, ce aşteptăm de la celălalt?…

Pentru a şti că există o astfel de iubire, ar fi trebuit să citim undeva despre ea, să vedem un film, sau, undeva, cineva… să ne fi arătat faţete ale ei. Lucrurile nu stau însă aşa.

Ne-am născut ştiind ce înseamnă a iubi necondiţionat

Este un dar ce ne-a fost dat încă de la început. Odată însă ce sufletele noastre au îmbrăcat forma umană, a apărut condiţionarea care ne-a limitat credinţa în iubire necondiţionată. A fost ştearsă şi înlocuită cu alte credinţe despre lume şi viaţă. Am învăţat că acţiunile noastre declanşează anumite reacţii. Am învăţat că suntem buni sau răi. Am învăţat ce este bine să facem şi ce nu. Acesta a devenit punctul nostru de referinţă, îndepărtându-ne astfel de ceea ce ne este înnăscut. Odată cu trecerea timpului şi cu acumularea de experienţe, parcă nici nu mai speram să-l regăsim. Şi totuşi, în adâncul sufletului ştim că o astfel de iubire există. Am fost învăţaţi că este o fantezie, că tânjim după ceva inexistent… Nu este adevărat! Sufletul nostru tânjeşte după acel „ceva” pe care-l cunoaşte dintotdeauna!

Ar trebui să ne alocăm timp să descoperim ce înseamnă pentru noi iubirea necondiţionată, în loc să depindem de faptul ca altcineva să o facă pentru noi. Dacă nu ne este clar, dacă nu ştim ce înseamnă să iubeşti necondiţionat, atunci cum să ştim ce vrem de la ceilalţi? Ne aşteptăm ca cineva să ne ofere un „ceva”, dar nu ştim ce este de fapt acel „ceva” pe care ni-l dorim… Mergând pe un astfel de drum sunt mari şansele să fim dezamăgiţi. Le vom atribui mereu altora puterea de a ne dezamăgi, deşi ei nu ştiu ce aşteptăm de la ei. Dacă nu suntem capabili să ne exprimăm nevoile într-o manieră clară, nimeni nu va şti ce cerem, ce ne dorim cu adevărat. Iar dacă nouă nu ne este clar, cu siguranţă că nu va fi nici pentru ceilalţi.

A găsi iubirea necondiţionată înseamnă a te găsi pe tine însuţi

Când te-ai concentrat ultima dată pe ceea ce eşti tu într-adevăr? Citind aceste rânduri, răspunsul îţi poate părea uşor, dar, de unde începi? Unde începe „drumul” către iubirea necondiţionată? Este nevoie să treci prin experienţe dureroase care îţi produc furie şi amărăciune. De ce? Care e lecţia pe care o ai de învăţat din acestea?

Fii recunoscător acelora pe care destinul ţi i-a scos în cale pentru a te ajuta să înveţi această lecţie. Lăsă deoparte resentimentele, chiar dacă aceşti oameni te-au rănit. Este imposibil să te iubeşti necondiţionat dacă nutreşti sentimente precum amărăciune, furie, vină sau orice alt sentiment care nu înseamnă iubire. Atunci când priveşti prin „binoclul” tău, vezi lucrurile în modul în care ai fost învăţat să o faci. De exemplu: acea femeie ţi-a lovit maşina cea nouă pentru că tu nu meriţi o maşină nouă, sau copiii nu te ascultă pentru că nu le pasă de tine, iubitul tău este nervos pentru că îl învinuieşti pentru lucruri pe care nu le-a făcut. Ghinion! Sau nu ai noroc! Ţi se pare cunoscut?

Este importantă perspectiva din care priveşti această lecţie. Astfel călătoria îţi va părea uşoară sau dificilă.

Concentrează-te pe ceea ce eşti!

Scrie toate calităţile pe care ştii că le ai. (De exemplu: îţi place să ajuţi oamenii, îţi place să lucrezi cu copiii, eşti o persoană creativă etc. ). Scrie-le! Astfel poţi să devii conştient de minunatele calităţi pe care le deţii.

Spune cu voce tare ceea ce meriţi! Meriţi ca oamenii să te respecte şi meriţi iubire necondiţionată. Acestea sunt afirmaţii. Atunci când subconştientul tău aude aceste cuvinte începe să le creadă. Însă tu eşti cel care trebuie să facă treaba, nimeni altcineva nu o va face pentru tine. Este sarcina ta.

Găseşte o modalitate prin care să scoţi la suprafaţă resentimente şi temeri din trecut

Dacă simţi că nu poţi face asta singur, apelează la un psiholog, terapeut sau la un prieten. Aceştia te vor ajuta să te simţi în siguranţă atunci când te vei confrunta cu amintirile neplăcute. Vorbeşte despre ele. Ideea este să le rememorezi, să le simţi cu tot ceea ce vine, chiar şi durere şi să le eliberezi, să le laşi să plece şi astfel să deschizi poarta pentru iubirea necondiţionată.

Simte durerea pe care oamenii sau evenimentele ţi-au provocat-o. Pătrunde în profunzime şi simte furia, durerea, respingerea, dezaprobarea, şi cât de singur te simţeai în acele momente ale vieţii tale. Şi, da, plângi! Iar apoi acordă-ţi un moment şi gândeşte-te la modul în care ai fi gestionat acum acele situaţii, ştiind că meriţi ca dorinţele tale să fie satisfăcute, ştiind că meriţi iubire necondiţionată, şi ştiind că pentru a putea primi această iubire trebuie la rândul tău să o dăruieşti.

Eliberează-te de trecut, eliberează-te de durere şi iartă!

A ierta înseamnă a lăsa deoparte resentimentele, furia, răzbunarea. A te elibera de dorinţa de răzbunare asupra trecutului te va conduce către iubire necondiţionată. Lumea nu-ţi datorează nimic. Meriţi, la fel ca toţi ceilalţi! Şi… suntem aici, în călătoria noastră, pentru a-i ajuta şi pe alţii să se vindece.

Învaţă să te iubeşti necondiţionat, ştiind ce-ţi doreşti cu adevărat şi ştiind că eşti capabil să dăruieşti înainte de a aştepta să primeşti din partea celorlalţi. Aceştia sunt primii paşi pe cărarea iubirii necondiţionate.

Citiți și:

Iubirea adevărată şi transcenderea dualităţii în relaţiile cu ceilalţi

Creierul, reglat pe frecvenţa iubirii necondiţionate

 

yogaesoteric
11 septembrie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More