Oamenii confundă intimitatea cu vulnerabilitatea

Mulți pretind că își doresc să ajungă la un anumit nivel de intimitate, de apropiere față de fiinţa iubită, însă nu mulți sunt cei cu adevărat dispuși să facă ceea ce este necesar pentru a le obține.

Deşi intimitatea este foarte râvnită, întâlnim tot mai multe persoane nefericite din cauza lipsei ei.

Cei mai mulți dau vina pe celălalt: „nu știe cum să se deschidă”, „nu știe să iubească”, „are o problemă”, iar majoritatea relațiilor tinere ajung să se sfârșească prea curând, chiar înainte de a primi o șansă adevărată de a deveni o relație autentică de cuplu.

Dincolo de lipsa de compatibilitate sau de faptul că mulți nu știu ce își doresc cu adevărat, se află altceva: lipsa de autenticitate și neasumarea propriei vulnerabilități.

În cultura noastră în special (dar nu numai), vulnerabilitatea este asociată cu ceva periculos care ne amenință siguranța și integritatea. Este privită ca fiind acel „monstru de sub pat”, cel al cărui nume nu-l rostim și la care nu ne referim sub nicio formă.

Problema este că am ajuns să punem o etichetă complet greșită! A fi în pericol și a-ți asuma propria vulnerabilitate sunt două aspecte complet diferite. Vulnerabilitatea presupune să fii autentic, să îți arăți și părțile mai „slabe”, acele părți din tine care poate au suferit cândva, acele părți care dovedesc că suntem oameni, nu roboți. Da, pare periculos și poți spune că dacă arăți „slăbiciunile” tale cuiva te va face cumva o țintă sigură. Dar nu este așa. Odată ce ai curajul să îți asumi toate aspectele care te completează, devii o persoană întreagă și toată puterea este în mâinile tale.

Nu există intimitate fără vulnerabilitate.
Totodată, dacă vrem să obținem mult râvnita intimitate, este necesar să ne asumăm toate aspectele fiinţei noastre, să ne cunoaștem cât mai bine, să ne arătăm celorlalți și să îi lăsăm să ne vadă aşa cum suntem cu adevărat. Astfel, dacă lași omul să vadă cine ești, cu bune și cu mai puţin bune, te va aprecia pentru tine, cel/cea care ești cu adevărat, iar intimitatea și apropierea iau naștere de la sine.

Vulnerabilitatea, intimitatea și conexiunea autentică sunt aspecte care vin natural iar orice tendință de a le forța doar va destabiliza sistemul.

Asumă-ți toate părțile universului tău lăuntric pentru că, după ce te accepți tu așa cum ești, o vor face și cei care contează cu adevărat.

Citiţi şi:

Învăţaţi limbajul savuros al intimităţii! 

În cadrul relaţiilor amoroase, urmăriţi să vă cunoaşteţi cu frenezie şi adoraţie unul pe celălalt yogaesoteric

28 noiembrie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More