Jack Dorsey, CEO al Twitter, prins în flagrant plănuind cenzura opiniilor politice

Un insider Twitter l-a filmat în secret pe Jack Dorsey în timp ce își instruia echipa să „asigure integritatea conversațiilor” pe internet. Dar cine l-a ales să facă asta?

Acest clip nu a fost dat jos de pe YouTube, dar ne putem aștepta la orice când șefii giganților tech, cum este Jack Dorsey, își permit să discute mai mult sau mai puțin deschis despre planurile orwelliene de a cenzura internetul. Orwelliene pentru că se erijează în rolul de Ministru al Adevărului prin care să asigure „integritatea conversațiilor” pe internet, adică să-i protejeze de „fake news” și „incitare la violență” pe bieții utilizatori, pe care îi consideră niște boi incapabili de discernământ. Adică pe dumneavoastră, pe noi toți.

Acest jalnic satanist are tupeul să facă pe jandarmul internetului și e atât de arogant încât are impresia că va scăpa basma curată. Mare îi va fi șocul când, conform unui plan despre care se tot vorbește, va fi arestat și condamnat pentru înaltă trădare. Cu toate că planul pare mai mult mitologic decât real, Jack Dorsey este totuși un muritor, când se accidentează în timp ce taie pâine sângerează ca oricare dintre noi…

În mod ironic, precum legile de combatere a antisemitismului, aceste măsuri de combatere a „incitării la violență” tocmai asta fac, incită la violență. Dacă aș fi Jack Dorsey m-aș gândi că e bine ca oamenii să-și verse frustrarea pe Twitter, altfel poate o vor face în stradă. Ce își imaginează că se petrece dacă şterge milioane de conturi ale unor milioane de oameni? Nu realizează că pune gaz pe foc, sau știe foarte bine ce face și scopul lui final este o anarhie haotică, ordo ab chaos?

Ce este de făcut în situația în care o companie privată încalcă dreptul la liberă exprimare a milioane de cetățeni? Ar fi necesar să se petreacă ceva care are legătură cu „lege și ordine”. Ce este de făcut în situația în care justiția este coruptă și ea, refuzând să apere drepturile și libertățile cetățenilor? Situația devine risc la securitatea națională, un pas în plus spre anarho-tiranie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More