Jandarmeria română va avea puteri sporite, va monitoriza tot ce mișcă pe străzi

Jandarmeria Română va primi puteri sporite din partea Guvernului României. Conform Programului legislativ al guvernului României pentru anul 2023, Executivul pregătește un Proiect de Lege privind modificarea și completarea Legii nr.550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, informează Bugetul.ro.

Astfel, în curând, jandarmii vor putea fixa „cu mijloace foto-audio-video sau prin alte mijloace tehnice din dotare, momente operative cu privire la activitățile desfășurate în locuri publice, fără consimțământul persoanelor vizate, în cazul în care există motive verosimile că în aceste locuri publice ar putea fi comise infracțiuni sau alte fapte ilegale, ori tulburată ordinea și siguranța publică”.

Așadar, după cum reiese din proiectul de act normativ citat, Jandarmeria Română va trece, în curând, la instalarea de tehnică de supraveghere, fără a avea consimțământul persoanei vizate de operațiune.

Mai mult, jandarmii vor avea acces, direct și gratuit, la „sistemele de supraveghere a spațiilor publice ce sunt instalate în scopul prevenirii criminalității, pazei bunurilor și protecției persoanelor sau supravegherii traficului rutier și care aparțin organelor administrației publice centrale/locale sau al unor persoane juridice, cu excepția celor cu atribuții în domeniul apărării și securității naționale (situațiile fiind stabilite în mod explicit)”, mai scrie sursa citată.

Citiți și:
La ordinul UE, executivul va încasa milioane de euro pe an din amenzile de circulație
Poliția Rutieră. Se pregătește lansarea marelui Big Brother

 

yogaesoteric
31 martie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More