Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, a vândut acţiuni Amazon în valoare de 3 miliarde de dolari pentru a finanţa proiectul Blue Origin

CEO-ul Amazon Jeff Bezos a declarat că a vândut acţiuni de peste 3 miliarde de dolari din compania pe care a fondat-o în urmă cu 26 de ani, potrivit CNBC.


Jeff Bezos

În august, cel mai bogat om din lume a vândut acţiuni de 3,1 miliarde de dolari, după ce vânduse în februarie acţiuni în valoare de peste 4,1 miliarde. Totalul din 2020 ajunge astfel la circa 10,2 miliarde de dolari, cu mult peste suma din 2019, când Bezos a vândut acţiuni de 2,8 miliarde de dolari.

Fondatorul Amazon deţine peste 53 de milioane de acţiuni care valorează circa 170 de miliarde de dolari.

Câştigurile vor fi investite în proiectul Blue Origin, care vrea să concureze de la egal la egal cu SpaceX, companie fondată de miliardarul Elon Musk.

De asemenea, Bezos a declarat în februarie că va dona 10 miliarde de dolari fundaţiilor care luptă pentru protejarea mediului, alăturându-se unei liste în care intră Bill Gates şi Michael Bloomberg.

Amazon a raportat un profit de 6,3 miliarde de dolari în trimestrul trei al acestui an, de trei ori mai mare decât anul trecut, şi a reuşit să întreacă estimările analiştilor de pe Wall Street cu 71%, conform Financial Times.

Veniturile de 96,1 miliarde de dolari – alimentate de efectele pandemiei, care i-au reorientat pe cumpărători spre mediul online – s-au plasat peste previziunile economiştilor, iar sărbătorile de iarnă nu pot decât să crească profiturile companiei conduse de Bezos.

Citiți și:
10-9=100?
Bogații vor deveni putrezi de bogați, săracii și mai săraci…
Criza pandemiei: marele transfer al bogăției

 

yogaesoteric
17 decembrie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More