Jocul amoros fără consacrare este o călătorie ratată

Înainte de fiecare fuziune amoroasă abordată în manieră tantrică, cu iubire, transfigurare şi obligatoriu continenţă sexuală, trebuie să realizăm o consacrare. Prin aceasta vom oferi cu anticipaţie fructele sau consecinţele karmice ale acestui joc amoros lui Dumnezeu Tatăl (sau unei Mari Puteri Cosmice, unei ipostaze a lui Shiva etc.). Astfel vom remarca o minunată integrare spirituale şi un acces mult mai uşor la planurile superioare ale conştiinţei.

Dar ce este de fapt această consacrare? Este chiar o prefigurare a drumului care trebuie parcurs. Pentru că nici o săgeată nu ajunge la ţintă dacă nu este trasă de la început pe direcţia ţintei. Nu poţi trage o săgeată la întâmplare sperând că pe drum va bate vântul şi o va duce la ţintă. De multe ori, chiar trasă pe direcţia ţintei, săgeata nu nimereşte în centru, cu atât mai mult dacă, de la început, nu tragem în centru. La fel, un joc amoros pornit fără consacrare, în speranţa că poate pe parcurs ai să reuşeşti să te concentrezi mai bine şi să-i dai o orientare spirituală este o mare păcăleală şi o încercare sortită eşecului.

De aceea este importantă această consacrare chiar la început, prin care sunt oferite fructele actului nostru de iubire lui Dumnezeu. Apare apoi o stare de interiorizare care să prefigurează starea finală, de realizare spirituală, aspectul ultim în care cei doi caută să se transfigureze reciproc. Dacă se dă de la început o direcţie precisă şi clară, atunci sunt şanse mari să ajungi în direcţia respectivă. Dacă actul amoros merge în sensul său profan, cu finalizarea obişnuită, adică orgasmul cu ejaculare şi pierderea atracţiei şi a dorinţei de contopire cu celălalt, atunci această călătorie este ratată.
 
yogaesoteric

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More