Chiar dacă Arafat, Tătaru și alții pledează pentru vaccinarea anti-covid, pretinzând că vaccinul este sigur, și chiar dacă mercenarii din presă caută să îi denigreze pe cei care au rezerve față de noul vaccin, aproximativ jumătate din personalul medical din România refuză sau amână vaccinarea, de teamă față de efectele pe termen mediu și lung. Iar asta spune multe, ținând cont că vorbim de un corp profesional care numai neavizat nu poate fi numit, atâta vreme cât vorbim despre medici și asistenți.
Și atunci, cum să fim noi ceilalți convinși, indiferent de vârstă și starea de sănătate, că un vaccin experimental, ale cărui efecte pe termen mediu și lung nu se cunosc, este sigur?! Mai ales că firmele producătoare au obținut imunitate în fața legii, pentru orice situație în care, după efectuarea vaccinării, apar efecte secundare grave sau moartea vaccinatului… Miliardele de euro le primesc, dar nu și reclamațiile!
Ancheta care a ajuns la această concluzie, și anume că 50% din personalul medical al multor spitale din România refuză sau amână vaccinarea, ne informează că:
„Cifra de 50% refuz la cei 320.000 de oameni ai corpul medical se regăsește și la nivelul vaccinului antigripal, potrivit datelor culese din această campanie care are deja patru luni.
Managerii a 14 unități medicale, de la spitale mici, de provincie, până la Institutul «Matei Balș» și «Universitar» din București, au menționat motivele pentru care unele cadre medicale au refuzat vaccinarea. Din această documentare rezultă mari diferențe între spitale, cu unele clinici atingând 90% și altele 30% imunizare, cu cazuri de mobilizare colectivă, dar și cu multe cadre medicale de la spitale de boli infecțioase care au spus șefilor: «Cum ne-am ferit până acum, timp de zeci de ani lucrând cu boli infecțioase, ne vom feri și de-acum încolo.»”
Concluzia este simplă: dacă multor medici și asistenți le este teamă de efectele pe termen mediu și lung ale noului vaccin, noi, ceilalți, de ce l-am privi ca pe o soluție sigură de imunizare?
Next Post