Transumanismul și religia viitorului. Interviu cu pr. dr. Jean Boboc

„Suntem în fața unei revoluții «En Marche», a unui totalitarism, prelungire a marxismului, care vizează crearea omului nou”

Jean-Michel Vernochet, cunoscut jurnalist francez, dialoghează pe tema transumanismului cu pr. Jean Boboc, preot econom stavrofor la Catedrala Ortodoxă Română „Sfinții Arhangheli” din Paris.

Părintele Jean Boboc este doctor în medicină la Facultatea de Medicină din Paris și doctor în teologie la Institutul „Saint Serge” din Paris. Discipol al lui Mircea Eliade și unul dintre principalii traducători în franceză ai Părintelui Dumitru Stăniloae, este și rectorul Centrului Ortodox de Studii și Cercetare „Dumitru Stăniloae”, unde ține cursuri de antropologie și bioetică.

Idei extrase din interviu:

– Transumanismul este un marș forțat, este trecerea de la umanitate la o altă formă de umanitate.

– Profesorii de bioetică au trădat medicina. Profesorii de bioetică în SUA, în Australia, în Anglia sunt toți biologi sau medici care au și o specializare în filosofie. Şi ei sunt adepții filosofiei engleze, opusă celei lui Kant, pe care o numim „utilitarism”. Fiinţa devine un material utilitar cu un aspect de marfă.

– Nu este posibil ca totalitatea inteligenței umane să fie transferată, dar un anumit număr de capacități sinaptice ar putea să fie repertoriate și transferate.

– François Rabelais spunea: „Ştiința fără conștiință nu este decât ruina sufletului”.

– Unul dintre caii de bătaie ai transumanismului este preluarea ideilor lui Aldous Huxley și George Orwell. Spre exemplu „separarea definitivă a sexualității de procreere”. Ori, acesta este unul dintre caii de bătaie care se găsește în Franța în termenii revoluției familiei, cu privire la filiație. Toate acestea sunt ideologie pură.

– Astăzi procrearea medical asistată (PMA) permite, prin fecundarea in vitro (FIV), să se prepare, în afara trupului femeii, un embrion, pe care putem să i-l inserăm și, mai târziu, când nu mai ajunge să se dezvolte, deci nu mai poate să ajungă la o maturitate, îl vom pune într-un incubator. Este exact ceea ce a fost prevăzut de Adouls Huxley. Omul fără rădăcini!

– Dl Macron împreună cu ministrul Sănătății vor să impună noilor născuți un vaccin care combină 11 vaccinuri, care vor slăbi sau vor distruge sistemul imunitar. Înainte erau 3 vaccinuri care puteau să acopere spectrul riscului real.

– „Copiii care se vor naște și nu vor corespunde criteriilor umanității pe care o vom decide nu vor avea dreptul să trăiască.” Ori, aceste criterii sunt esențial criterii somatice și psihologice care, în mod natural, atunci când devenim bătrâni, atunci când ne pierdem memoria, când pierdem gândirea clară, nu mai suntem oameni [pentru ei], și iată că se va instala eutanasia activă sau eutanasia pasivă.

– Transumanismul este religia mondializării. Este noua religie în mod extrem ecumenistă. Transumanismul este a-religios, este ateu, dar își dau seama că nu pot distruge în om dimensiunea religioasă. Mircea Eliade a fost extrem de precis asupra acestei chestiuni, când a spus că „Sentimentul religios, sacru, nu este într-un moment al istoriei omului, ci este o realitate concretă a ontologiei sale”. Ori, transumanismul își dă seama de asta, după ce a avut o perioadă în care a scuipat pe toate religiile, dogmele, în numele unui libertinaj total. Ei, bine, astăzi vine cu ideea unui rus, care face munca pe care o face Rey Kurtweil în California, și care propune ca transumanismul să preia toate religiile – care să își dea mâna –, cu condiția să abandoneze o parte din dogma lor.

– Acești supraoameni nu vor suprafemei: vor să elimine femeia! În transumanism, în gay pride, de exemplu, și în toate astfel de mișcări, lesbienele insistă foarte mult asupra drepturilor lor. Şi iată că PMA și tot ceea ce se va desfășura în jurul ei va permite alegerea sexului. Şi știți că deja alegerea sexului s-a făcut, și sexul masculin este predominant. Se elimină fetițele. În China, India… e dramatic. Deci, eliminăm femeile. Şi mișcările lesbiene au două școli: cele care spun: „formidabil, căci cu PMA și ectogeneza (fabricare în afara trupului uman a embrionilor) vom fi eliberate de această sclavie care este graviditatea”. Şi, apoi, sunt cele care spun: „asta nu merge, pentru că ni se va retrage singura originalitate pe care o avem, aceea a puterii procreării”.

– Această ideologie transumanistă fie va cădea, fie va fi o promisiune pentru medicină. Progresele medicinii și ale științei merg din ce în ce mai repede și vedem că schimbăm paradigma, mergem spre o medicină predictivă, o medicină care va permite eliminarea embrionilor care nu sunt conformi, mergem spre o medicină care va permite să se modifice omul, mergem spre o medicină care se atinge de genomul uman.

– Ni s-a spus că marxismul este mort odată cu Uniunea Sovietică, dar marxismul ne impregnează și transumanismul nu este decât această prelungire a lui, a acestei viziuni prometeene, nitczheene a transformării omului, a schimbării firii oamenilor, a creării „omului nou”.

– Lupta mea personală este lupta pentru viață și, deci, până la ultima mea suflare, mă voi bate pentru protejarea embrionului uman.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More