Jurnalist român, interviu pentru Liberation: «Eu am avut rolul scânteii care a declanşat protestele din Bucureşti»

Influenta publicaţie franceză Liberation a publicat un amplu material despre protestele anti-PSD şi antiguvernamentale din România, de la începutul acestui an. Jurnalistul Dan Tapalagă de la hotnews.ro a explicat în detaliu cum a contribuit la declanşarea protestelor din Bucureşti.

„Dan Tapalagă este jurnalist de investigaţii la HotNews, un site românesc de ştiri. Fost consilier al ministrului Justiţiei în 2005, Tapalagă a păstrat legături importante cu oficiali de prim rang din administraţie şi are un instinct ascuţit privind intrigile politice. El a explicat că a avut «rolul scânteii care a făcut ca pulberea să ia foc».

«Am avut o bănuială în ianuarie, în timpul vacanţei», îşi aminteşte el. «Mi-am spus că era momentul propice pentru proaspăt alesul partid PSD de a acţiona împotriva justiţiei, un obiectiv major al acestui guvern despre care noi, HotNews, am vorbit pe durata întregii campanii». Jurnalistul s-a asigurat că are o sursă de foarte mare încredere, care i-a confirmat temerile. Apoi a expus scenariul pe care îl va urma guvernul, anunţând că ordonanţele vor fi adoptate.

Pe 13 ianuarie, HotNews a publicat prima alertă, avertizându-şi cititorii că amnistia şi dezincriminarea sunt pe cale de a fi adoptate în februarie. Articolul a fost distribuit de zeci de mii de ori.

Apoi, publicaţia a făcut apel la mobilizare în stradă. «Membrii boardului editorial au trebuit să ia dificila decizie de a nu acţiona ca jurnalişti ci ca activişti şi cetăţeni în faţa dezastrului care se punea la cale»”, a mai relatat Tapalagă pentru Liberation.

Citiţi şi:
Protestatarii de serviciu și noua armă de mobilizare în masă
Mitinguri. Cine a avut capacitatea de a mobiliza un număr atât de mare persoane, cum s-a procedat și cine s-a aflat în spatele acestora? (I)

yogaesoteric
7 noiembrie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More