Jurnalista Oana Șlemco, despre consumul de insecte: Am mâncat făină de greieri și mi-a plăcut

Propaganda care încurajează consumul de insecte își face simțită prezența și în România. „Am mâncat făină de greieri și mi-a plăcut”, scrie, pe Facebook, jurnalista suceveancă Oana Șlemco.

Potrivit acesteia, este greu să modifici obiceiurile culinare, însă ar fi necesar să ținem și noi pasul cu vremurile.

Iată postarea jurnalistei:

„Am mâncat făină de greieri și mi-a plăcut. Nu sunt o gurmandă, însă îmi plac provocările culinare. Așa că am mâncat niște brioșe cu făină de greiere. N-am sesizat o diferență semnificativă între acest desert și unul similar gătit cu făină de cereale. Poate și pentru că făina de greieri, care are un conținut mare de proteine, a fost amestecată în prealabil cu făină de grâu. Înțeleg că nu poate fi folosită decât în amestec pentru ca este înecăcioasă.

Este greu să schimbi un obicei culinar și e firească frica sau reticența fața de mâncărurile noi. Cel mai fricos este conservatorul de la vârful Ministerului Agriculturii, care luptă pentru dreptul românilor de a mânca sarmale. Nu înțeleg cine vrea să ne ia sarmalele de la gură, dar asta este o altă discuție.

Pe de altă parte, timpul nu stă pe loc și cred că ieșim în pierdere dacă nu urmărim să ținem pasul cu vremurile. De pe la noi am mai gustat pepenele cu gust de ananas, roșiile negre și tigrate, vinetele albe, castraveții amari, morcovul mov etc.

Încă ceva. Consumatorii de mici mănâncă de multă vreme insecte, desigur, fără să știe. În pastă se pune colorantul E 120, care este legal, și care se extrage din gândaci.”

Citiți și:
Consumul de insecte, etapa „specialiști”. Elena Iorgu, cercetător Muzeul Antipa: Fermele de greieri au o amprentă de carbon scăzută
Pâinea din greieri a intrat în supermarketuri
Consumatori consumați

 

yogaesoteric
22 septembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More