Kenyenii nu acceptă homosexualitatea

Preşedintele american, Barack Obama, a vizitat la sfârșitul lunii iulie ţara natală a tatălui său, Kenya. În discursul său de la Nairobi, preşedintele SUA a abordat problema drepturilor homosexualilor.
De altfel, homosexualitatea este una din principalele preocupări ale politicii externe americane, după cum a anunţat chiar John Kerry, şeful diplomaţiei de peste Ocean.

În discursul său de la Nairobi, Barack Obama i-a spus omologului său kenyan că discriminarea homosexualilor este pe acelaşi palier cu discriminarea rasială.
„Cred cu tărie că toţi oamenii ar trebui să fie trataţi la fel de către lege. Cred că toţi oamenii merită protecţie egală în cadrul legii. Cred că oamenii nu ar trebui să fie discriminaţi pe baza orientării lor sexuale. Când un guvern începe să trateze oamenii diferit, atunci acel obicei are tendinţa să fie copiat”, a spus Obama, conform CNN.

De cealaltă parte, preşedintele Kenyei, Uhuru Kenyatta, a spus că, deşi ţara are multe în comun cu SUA, sunt şi lucruri pe care poporul său nu le poate accepta.
„Este foarte evident că avem multe valori comune cu SUA: dragostea pentru democraţie, antreprenoriat, valorile familiei. Dar sunt şi chestiuni pe care trebuie să admitem că nu le împărtăşim. Pe care societatea şi cultura noastră nu le acceptă. Este foarte greu pentru noi să impunem poporului nostru chestiuni pe care ei înşişi nu le acceptă. De aceea, o spun şi repet: pentru kenyenii de azi, problema drepturilor homosexualilor este o nonproblemă. Noi ne concentrăm pe problemele de zi cu zi ale poporului nostru. Problema homosexualităţii nu este pe primul plan în minţile kenyenilor. Şi asta e un fapt”, a spus preşedintele Kenyatta.

Uhuru Kenyatta este fiul lui Jomo Kenyatta, primul președinte al Kenyei, considerat părintele acestei țări. A studiat ştiinţele politice la Colegiul Amherst din SUA şi este preşedintele ţării din 2013. În Kenya, relaţiile sexuale între persoanele de acelaşi sex sunt pedepsite cu închisoarea.


Citiţi şi:

Bizara impunere în forţă a homosexualilor

Albii au adus cultura gay

Propaganda gay va fi pedepsită cu închisoarea în Nigeria

 

yogaesoteric
2 octombrie 2015


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More