Kramamudra


La capătul Căii Energiei (Shaktopaya), ca o încununare a practicilor specifice Şcolii Krama, yoghinul realizează kramamudra, care reprezintă o proiecţie din Sinele Suprem Atman către exterior, urmată apoi fulgerător de o revenire (resorbţie) de la limita exteriorităţii celei mai îndepărtate înapoi în Atman. Aceasta face să apară o totală unificare între interiorul şi exteriorul Conştiinţei, între univers şi purul subiect conştient. În această situaţie absolut nimic nu mai este nerevelat, absolut nimic nu mai este necunoscut, nimic nu mai este în afara conştiinţei yoghinului, care trăieşte permanent starea de extaz.

 

Kramamudra este unirea inefabilă dintre unmesha şi nimesha pe care adeptul Şcolii Spanda o descoperă la fiecare pas: dacă „deschide ochii” (unmesha) spre univers, gloria şi beatitudinea Sinelui îi apar în toate activităţile, iar dacă „închide ochii” (nimesha), toate acţiunile, întregul univers se resorb în Sine. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More