Roata Energiilor Divine

Pentru a face accesibilă aspirantului la eliberarea spirituală această concepţie dinamică a universului, Şcoala Krama utilizează simbolul unei Roţi imense de energii, infinită, Roată a Conştiinţei Universale. Prin anumite modalităţi practice aspirantul devine conştient de energie sub toate aspectele: mai întâi unificată în centru, apoi dispersându-se către periferie. Roata interioară cu patru raze corespunde lui pramiti, pura cunoaştere de sine; urmează roata cu opt raze, a subiectului cunoscător (pramatri); mai către exterior este roata cu douăsprezece raze, aceea a modalităţilor de cunoaştere (pramana) sau Roata celor 12 kali-uri; în fine, urmează roata exterioară cu şaisprezece raze, aceea a obiectului cunoscut (prameya).

Pe Calea Energiei (Shaktopaya), conceptul de Roată a Energiei Divine este esenţial, pentru că ne permite să înţelegem mecanismul prin care este posibil ca orice energie (mantra) să ne poată uni extatic cu Vidul Creator şi Beatific (Dumnezeu), simbolizat de centrul acestei Roţi.


Sistemul Krama recomandă adeptului să îl adore pe Shiva în propriul său corp prin evocarea Roţii Energiilor sau a Roţii Conştiinţei, devenind astfel un tot armonios, în care toate punctele de la periferie sunt legate de centrul Roţii, Inima Divină.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More