La semnalul agenţiei de dezinformare Mediafax, presa românească dă din nou dovadă de o penibilă lipsă de profesionalism şi probitate profesională
Trecând complet cu vederea evoluţia recentă a cazului Gregorian Bivolaru – MISA, Mediafax a lansat o nouă campanie de intoxicare mediatică la adresa MISA
Joi 22 martie, agenţia de presă Mediafax – care s-a dovedit de-a lungul timpul a fi o veritabilă AGENŢIE DE DEZINFORMARE, cel puţin în ceea ce priveşte informaţiile despre Gregorian Bivolaru şi MISA – a profitat de pretextul cazului deputatului Boldea pentru a readuce în atenţia opiniei publice, într-un mod deformat şi calomnios, cazul Gregorian Bivolaru.
Ştirea Mediafax intitulată FUGARII CELEBRI AI ROMÂNIEI: Cum au reuşit să fugă din ţară şi ce s-a întamplat după plecarea acestora enumeră încă de la bun început numele lui Gregorian Bivolaru în rândul „fugarilor celebri”: „Deputatul Mihai Boldea, aflat în faţa unui dosar de crimă organizată, a părăsit România, mergând astfel pe tiparul altor fugari celebri, cu mandate de arestare naţionale şi internaţionale pe numele lor, de notorietate fiind cazurile lui Omar Hayssam, „Guru” Bivolaru sau Frantisek Priplata.”
În ultimii ani, de câte ori presa nu mai avea ce să scrie calomnios despre Gregorian Bivolaru, recurgea la celebra listă „Most Wanted” – cei mai căutaţi infractori – de pe site-ul Poliţiei române. Totuşi, se pare că presa nu a remarcat încă faptul că Gregorian Bivolaru a fost scos de Poliţia română de pe lista „Most Wanted”! Aceasta se datorează atât faptului că el a primit azil politic în Suedia în anul 2005, cât şi faptului că două instanţe de judecată l-au găsit nevinovat pentru faptele menţionate în respectivul mandat de arestare care exista pe numele său. Reamintim pe această cale faptul că mandatul respectiv invoca printre motivele pentru care se solicita arestarea lui Gregorian Bivolaru… opinia publică!
Iată ce scrie despre cazul Bivolaru, ignorând cu rea-voinţă realitatea, agenţia de dezinformare Mediafax în ştirea citată: „Liderul spiritual al MISA Gregorian Bivolaru, 53 de ani, a fost dat în urmărire generală în 4 iunie 2004, iar prin mesajul Biroului Naţional Interpol din 21 iulie 2004 a fost solicitată şi urmărirea internaţională.
Mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Gregorian Bivolaru rămâne valabil, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a respins recursul împotriva deciziei date de Tribunalul Sibiu privind menţinerea măsurii arestării preventive în cazul liderului MISA.
Totodată, în 28 martie 2004, Bivolaru ar fi încercat să treacă ilegal graniţa spre Ungaria, prin punctul de trecere a frontierei Nădlac (judeţul Arad), el fiind călăuzit, pe sensul de intrare în ţară, de către vameşul Farkaş Ferenc Zsolt.”
Reamintim pe această cale întregii prese din România că evenimentele de la Vama Nădlac au fost o sinistră înscenare, care a ieşit la iveală în cadrul procesului de la Sibiu, când Gregorian Bivolaru a fost judecat şi pentru presupusa tentativă de trecere ilegală a frontierei. Rolul abject jucat cu acea ocazie de agenţia Mediafax a fost covârşitor în derularea evenimentelor, pentru că Mediafax a lansat ştirea falsă că Gregorian Bivolaru ar fi fost dat în urmărire generală şi în consemn la frontieră. Aceste ştiri mincinoase au fost difuzate până la intoxicare de toată presa, cu toate că nu erau adevărate! Gregorian Bivolaru nu era nici urmărit şi nici dat în consemn la momentul respectiv (în martie 2004). Cei de la Mediafax le-au spus unor colegi jurnalişti că ştiau că ştirile nu sunt adevărate, dar li s-a solicitat să le difuzeze.
„Profesionalismul” Mediafaxului e evident în toate detaliile. Astfel, în comunicat se spune că Gregorian Bivolaru ar avea 53 de ani, ceea ce nu este corect. Se vede deci că Mediafaxul nu şi-a mai adus la zi informaţiile de vreo… şapte ani!
Având în vedere rolul jucat de la bun început de Mediafax în această situaţie care a demonstrat lipsa de profesionalism a 99% din presa românească, nu ne miră faptul că agenţia continuă pe aceeaşi linie, mai ales că în această perioadă se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie recursul procurorilor în dosarul de la Sibiu şi se aşteaptă un verdict final. Peste 50 de politicieni europeni, inclusiv comisarul european pentru drepturile omului, Thomas Hammarberg, au adresat interpelări primului ministru al României şi ministrului justiţiei, solicitând încetarea abuzurilor şi persecuţiilor în cazul Bivolaru, care sunt deja binecunoscute de mediul politic european. Despre toate aceste interpelări presa tace cu desăvârşire! Mediafax nu a surprins în nicio ştire aceste evenimente bulversante pentru politica şi justiţia românească! De asemenea, Mediafax nu a dat nicio ştire despre uluitoarele dovezi care au ieşit la lumină în ultima fază a procesului şi care au demonstrat faptul că în acest caz este vorba de poliţie politică.
Biroul de Presă MISA
22 martie 2012