O nouă încercare de denigrare a profesorului de yoga Gregorian Bivolaru și a Școlii de Yoga MISA în perioada deschiderii cursurilor pentru începători

Școala de Yoga MISA protestează împotriva asocierii numelui profesorului de yoga Gregorian Bivolaru și a folosirii sintagmei «tabără de yoga» în contextul scandalului declanșat în jurul unei școli de yoga din Thailanda

DREPT LA REPLICĂ

Persoana care se află în centrul scandalului din Thailanda, Narcis Tarcău, a fost cursant și instructor în cadrul Școlii de Yoga MISA până în anul 1998. După acest moment, deviind de la principiile yoghine milenare, acesta a fondat o altă școală de yoga în străinătate care s-a axat eminamente pe obținerea de faimă și bani. În același timp Narcis Tarcău s-a dezis de legăturile cu MISA și Gregorian Bivolaru.

Încă din momentul în care a părăsit această școală, acum 20 de ani, comportamentul lui Narcis Tarcău a dovedit un profund dispreț față de principiile etice și morale care sunt fundamentul oricărei practici yoga autentice și care stau la baza învățăturilor din cadrul MISA, fiind prezentate încă din primele săptămâni de practică.

Asociația fondată de Narcis Tarcău, precum și activitățile sale care sunt verificate în prezent de justiția thailandeză nu au absolut nicio legătură și nu pot fi asociate în niciun fel cu Școala de Yoga MISA sau cu mentorul ei spiritual, Gregorian Bivolaru.

Amintim că în cazul lui Gregorian Bivolaru nu a existat niciun fel de plângere înainte ca procurorii să înceapă în mod abuziv urmărirea penală și să promită avantaje materiale unor foste cursante în cazul în care acestea ar fi fost dispuse să se ipostazieze în victime. Iar declarația pe baza căruia a fost construit dosarul în care Gregorian Bivolaru a fost condamnat abuziv, după două achitări succesive, este o declarație smulsă sub presiune, care a fost retractată de presupusa victimă, Mădălina Dumitru, chiar a doua zi după ce a fost forțată de procurori să o semneze. În concluzie nu poate fi făcută nicio comparație între cele două situații, această asociere forțată a presei fiind făcută doar cu scopul de a inventa o știre senzaționalistă.

Deși articolele referitoare la acest caz din Thailanda au apărut cu peste 2 luni în urmă, faptul că presa din România le-a preluat acum arată intenția clară de denigrare a Asociației noastre în perioada deschiderii noilor cursuri ale Școlii de Yoga MISA. Aceste încercări de discreditare sunt deja evidente de ani de zile, totuși activitățile Școlii de Yoga MISA continuă ca și până acum, ca dovadă a faptului că astfel de minciuni nu sunt și nu vor fi niciodată mai puternice decât adevărul, care de altfel poate fi descoperit ușor de orice persoană onestă, cu inteligență și bun simț.

Solicităm:
– publicarea prezentului drept la replică;
– eliminarea din titlul și din conținutul articolului a referirilor la Gregorian Bivolaru;
– eliminarea din titlul și din conținutul articolului a referirilor la „tabăra de yoga”, sintagmă care nu se regăsește și nu are legătură cu sursele citate, taberele de yoga fiind asociate de opinia publică din România cu școala noastră.


Biroul de presă MISA
București, 7 septembrie 2018

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More