Laboratorul Novartis a fost amendat cu 678 milioane de dolari pentru mituirea medicilor

Lecourrier-du-soir.com a fost primul organ de presă francez care a relatat, în luna iulie, că Pfizer a fost amendat cu 75 de milioane de dolari de către guvernul britanic pentru fraudă. Și în același timp în care presa desfășura o anchetă pentru a dezvălui sumele de bani cheltuite de această companie americană pentru a „cumpăra” experți în sănătate în timpul pandemiei, aflăm că gigantul farmaceutic elvețian Novartis a fost amendat în 2020 de justiția americană cu 678 de milioane de dolari pentru că a corupt medici și experți în sănătate.

Informația a fost transmisă de justiția americană într-un comunicat, citat integral de Lecourrier-du-soir.com. În comunicat, tribunalul newyorkez acuză Novartis că a organizat, ani de zile, „Speaker Programs”, adică evenimente organizate în locuri elegante în timpul cărora medici și experți în sănătate mituiți cu mai multe milioane de dolari vin să facă reclamă unui medicament, subliniind doar beneficiile acestuia pentru pacienți.

În declarația sa, tribunalul din New York acuză Novartis că a organizat zeci de mii de programe de conferințe între 2002 și 2011. Informația a fost preluată și de alte media, precum New York Times, care a dezvăluit că gigantul farmaceutic elvețian a cheltuit aproximativ 100 de milioane de dolari pentru acest tip de evenimente.

Găsit vinovat, laboratorul elvețian a fost amendat cu 678 de milioane de dolari. Din această sumă, 591.442 de dolari vor fi plătiți statului american ca despăgubiri în temeiul False Claims Act. Laboratorul elvețian a fost de acord să semneze Legea privind acordul corporativ (CIA) pentru a efectua reforme ample ale operațiunilor sale. De asemenea, Novartis s-a angajat să reducă semnificativ sumele cheltuite pentru aceste evenimente.

Nu este însă prima dată când un gigant farmaceutic este prins într-o fraudă. În iulie anul trecut, guvernul britanic a anunțat, într-o declarație oficială, o amendă de 84 de milioane de dolari aplicată companiei Pfizer pentru fraudă.

Citiți și:
Marketing farmaceutic (IV)
Nelegiuirile strigătoare la cer ale companiei Pfizer, din trecut și prezent. Criminalii strigă „criminalii”

 

yogaesoteric
22 octombrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More