Lacrimi și multă durere în Moldova: bebelușul ce a fost ucis de vaccin, petrecut pe ultimul drum

Zi de doliu în satul Recea, raionul Strășeni. Familia care şi-a pierdut copilul în urma administrării unui vaccin şi-a petrecut bebeluşul pe ultimul drum. Rudele presupun că anume vaccinul a ucis băieţelul în vârstă de doar 4 luni, în timp ce medicii afirmă că preparatul era inofensiv.

Îndurerate, rudele familiei povestesc că băiatul era sănătos înainte de a fi vaccinat. Potrivit lor, copilului i-au fost administrate două vaccinuri – unul antipoliomielită, iar al doilea, numit Penta – împotriva tetanosului, tusei convulsive şi altor boli.

Băieţelul nu a dat semne de boală imediat după vaccinare, însă a doua zi ar fi avut o criză convulsivă şi a murit înainte de venirea ambulanţei. Oamenii presupun că vaccinul ar fi fost expirat şi dau vina pe medicii care au administrat preparatul.

Medicii exclud însă că decesul ar avea vreo legătură cu vaccinurile şi presupun că ar fi vorba de un caz de moarte subită.

Doctorii mai afirmă că vaccinul nu era expirat. Dovada – în aceeaşi zi preparatul a fost administrat încă unui copil, care acum se simte bine.

Direcţia Sănătate a raionului Strășeni a format un grup de experţi pentru investigarea acestui caz.

Vaccinul Penta este utilizat în Republica Moldova din 2011 şi oferă protecţie împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive şi hepatitei. Un caz similar a fost înregistrat în 2011 în Chișinău, atunci când un alt bebeluş a murit la câteva zile după ce i-a fost injectat acelaşi vaccin.


Citiți și:

VREAU URGENT UN RĂSPUNS: De ce copilul meu nevaccinat este un pericol pentru copilul tău vaccinat?

Fetiţă de doi ani, găsită moartă la două zile după vaccinare!

Efecte secundare ale refuzului vaccinării: decăderea din drepturile părinteşti sau chiar închisoarea

 

yogaesoteric
14 mai 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More