Lansarea ochelarilor „Ray-Ban Stories”: Ochelarii conectați la Facebook care pun o problemă reală pentru confidențialitate

„Am testat modelul Ray-Ban Stories lansat în luna aprilie în Franța.

Deși produsul este un succes incontestabil în ceea ce privește designul și integrarea, acesta poate fi ușor deturnat pentru a filma și fotografia în secret.

Integrarea tehnologiei și finisajele sunt foarte reușite. A fost necesar să se încorporeze în acest produs un modul Bluetooth, două camere de 5 Mpix, trei microfoane și difuzoare! Și nu se observă!

Ca urmare, ochelarii cântăresc cu doar cinci grame mai mult decât versiunea originală neconectată la Facebook. Singura diferență este că brațele sunt mai groase, dar acest aspect nu le strică estetica.

(…) În plus, ochelarii tehnologizați sunt confortabili și ușor de purtat.

Cutia de transport este, de asemenea, foarte bine gândită, deoarece permite reîncărcarea automată a ochelarilor, fără să fie necesar să ne preocupăm de asta. Ceea ce este de folos, deoarece ochelarii au o autonomie de numai 3 până la 6 ore.

Cu toate acestea, este nevoie să nu uitați să reîncărcați cutia la sfârșitul zilei.

(…) Ray-Ban Stories vă permite să faceți fotografii, să filmați clipuri video (de până la 60 de secunde) și să ascultați muzică.

Funcția de apelare vocală care se bazează pe aplicația Messenger de la Facebook nu este încă disponibilă în limba franceză.

Pentru a folosi ochelarii cu toate funcțiile lor, este necesar atât să vă conectați Ray-Ban Stories la contul de Facebook, cât și să descărcați aplicația Facebook View dedicată pentru a asocia produsul cu smartphone-ul dumneavoastră.

Există două moduri de a interacționa cu ochelarii. În primul rând, atingându-i. Apăsați scurt pe touchpad-ul de deasupra brațului drept al ramei pentru a porni o înregistrare video și apoi apăsați din nou pentru a o opri. Pentru a face o fotografie, mențineți apăsat mai mult timp. Glisați brațul din dreapta pentru a modifica volumul audio.

(…) Cu toate aceste aspecte care par încântătoare pentru avizii de tehnologie de ultimă generație, cel mai problematic aspect al acestor Ray-Ban Stories este respectarea intimității.

Meta a elaborat un cod de conduită în care recomandă utilizatorilor săi să respecte decizia persoanelor care nu doresc să fie filmate sau fotografiate și să nu facă fotografii în locuri private.

De asemenea, a pus în aplicare anumite măsuri de protecție. Nu este posibilă realizarea de videoclipuri live cu ochelarii pe rețelele de comunicare virtuală și nici încărcarea de fotografii direct de pe ochelari.

În cele din urmă, un LED alb se aprinde atunci când se realizează o fotografie sau un videoclip pentru a avertiza mediul înconjurător.

Problema este că acest semnal luminos este foarte mic și nu este foarte vizibil din exterior, mai ales în lumina directă a soarelui. În plus, senzorii foto sunt, de asemenea, extrem de discreți.

Am filmat videoclipuri în mijloacele de transport în comun, în supermarketuri, pe stradă sau la terasele cafenelelor. Oriunde mergeam, nimeni nu părea să observe că filmăm.

Deși este imposibil să diminuați intensitatea LED-ului, este posibil să îl mascați.

Prin urmare, ochelarii Ray-Ban Stories pot fi folosiți ca instrument de spionaj de către o persoană rău intenționată.

Fără a merge atât de departe, chiar și numai faptul de a ști că oricine ar putea să fotografieze și să filmeze într-un cadru privat fără a fi observat și să păstreze aceste imagini pe termen nelimitat este destul de intruziv și înfricoșător.

Desigur, nimeni nu se așteaptă astăzi ca persoanele care poartă ochelari să poată filma doar cu ajutorul lor.

De aici și dorința Meta de a realiza campanii de comunicare pentru a informa oamenii despre acest nou tip de produs și pentru a-i învăța cum să îl folosească.

Este totuși îndoielnic că acest fapt va fi suficient.

La aproape zece ani de la eșecul Google Glass, acest tip de ochelari conectați la internet se confruntă în continuare cu același obstacol: cel al confidențialității.

În opinia noastră, Ray-Ban Stories nu oferă garanții suficiente pentru a proteja dreptul la viață privată.”

Opinie publicată pe internet de un utilizator Ray-Ban Stories

Citiți și:
Informații foarte importante pentru utilizatorii Facebook și Google (I)
Dr. Joseph Mercola: Se apropie dictatura digitală. O putem împiedica?
Acest viitor nu este pentru mine: Metaversul, confidențialitatea și identitatea digitală, unde se întâlnesc două lumi

 

yogaesoteric
28 iunie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More